r
Nosalty Logó

Sajtos papucskák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muszi
Sajtos papucskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 10498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2242.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1098 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    216.8 g

Zsír

  • Összesen
    711 g
  • Telített zsírsav
    243 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    286 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    2270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13455 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    472 mg
  • Kálcium
    2966 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    3346 mg
  • Nátrium
    6219 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    812.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    954.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6892 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    394 micro
  • K vitamin:
    491 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    926 micro
  • Kolin:
    1349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6591 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    3535 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1511 micro
Összesen 10498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a krémet: A tejszínt a reszelt sajttal összekeverjük, majd kb. 10 perc alatt simára főzzük. Félretesszük hűlni.
  2. A tésztához az élesztőt a tejben felfuttatjuk. Ezalatt a többi hozzávalót egy nagy tálba tesszük, majd az élesztővel együtt laza tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, tejjel lazítható. Letakarjuk, fél órára meleg helyre tesszük.
  3. Ha a tészta megkelt, vékonyra (ujjnyinál kicsit vékonyabbra) kinyújtjuk, és kávéscsésze méretű szaggatóval kiszaggatjuk.
  4. A kiszaggatott tésztát kettéhajtjuk, majd kivajazott tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A langyosra hűlt tészta belsejébe kiskanálnyi mennyiségű krémet dugunk úgy, hogy kicsit kilógjon a krém. A kilógó krémre reszelt sajtot tapasztunk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6051
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 19.

Ajánló

A krémbe tehetünk még egy kis füstölt sajtot, akár tömlős vagy kockasajt formájában is, úgy igazán pikáns íze lesz a sütinek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy karácsonykor ettem ilyet először, és most sikerült megszereznem a receptjét. Ennyi hozzávalóból szép nagy adag tészta lesz, bár nálunk a sok nem létezik... Főleg kelt tésztából. Elég pepecselős sütemény, de megéri a fáradozást. Azonnal fogyasztható, de másnap talán még finomabb.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...