r
Nosalty Logó

Sajtos makaróni tejben főtt tésztából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kicsivik
Sajtos makaróni tejben főtt tésztából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 842 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3364 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2073 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    778 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 842 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8292.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    2661 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1895 mg
  • Nátrium
    3112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    909 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    679 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 3364 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    231 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy magas falú lábasban 1 kanál sóval odatesszük a tejet melegedni.
  2. Mikor a tej gyöngyözni kezd, beleöntjük a tésztát, és gyakori keverés mellett készre főzzük. Ha a tejet teljesen felszívta a tészta, de még mindig nem puhult meg, adjunk hozzá kevés vizet.
  3. Közben a sütőt melegítsük elő.
  4. A bacont kockázzuk fel, teflonserpenyőben pirítsuk meg.
  5. A paradicsomokat is kockázzuk fel, a sajtot reszeljük le.
  6. A kifőtt tésztát ne szűrjük le, ha maradna rajta tej, hagyjuk a lábasban. Adjuk hozzá a fűszereket, a bacont, a sajtot, és ízlés szerint sózzuk.
  7. Öntsük hőálló tálba, tetejét díszítsük a paradicsommal, és toljuk a jó meleg sütőbe.
  8. Tálaláskor meghinthetjük petrezselyemmel, melegen és jó étvággyal fogyasszuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 11673
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Az ötletadó receptre egy amerikai online receptgyűjteményben bukkantam. Mivel néhány ponton módosítottam rajta, nem őriztem meg az eredeti fantázianevét, a "Polgárháború(s) makaróni"-t. A recept szerzője nem használt sem szalonnát, sem paradicsomot, és a sajtot 4 evőkanálnyi vajjal olvasztotta össze, mielőtt a tésztára öntötte volna. Tetejére zsemlemorzsát szórt a sütés előtt. Azért írom le, hátha valaki az eredeti verziót étvágygerjesztőbbnek találja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...