r
Nosalty Logó

Sajtos-kolbászos pillangó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Sajtos-kolbászos pillangó
adag
Előkészítés
perc
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Tetejére:

Díszítéshez:

Összesen 1447 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Tetejére:

Díszítéshez:

Összesen 5784 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Tetejére:

Díszítéshez:

Összesen 326 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3046.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    1868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    1439 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 1447 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    172.4 g

Zsír

  • Összesen
    385.5 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12187.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    1911 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2236 mg
  • Nátrium
    7473 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    658.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2889 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    417 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2404 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    5757 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    1573 micro
Összesen 5784 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    197 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Tetejére:

Díszítéshez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.
  2. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Minden korong közepébe teszünk egy kis reszelt sajtot, fél karika kolbászt és egy kis cikk lila hagymát. Félbehajtjuk, és a széleket jól összenyomkodjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe sorakoztatjuk.

Töltelékhez:

  1. A kolbászt felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük, a hagymát megpucoljuk, és felcikkezünk.

Tetejére:

  1. A tetejüket felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, és készre sütjük.

Díszítéshez:

  1. Amikor megsült, kivesszük a tepsiből. Szembe fordítjuk a tésztákat úgy, hogy a boltíves oldala kifelé néz.
  2. Apróra vágott snidlinggel megszórjuk a közepét.
  3. Koktélparadicsom a fejük. Ici-pici majonézzel elkészítjük a szemüket és a szájukat. Egy-egy snidlingszár vége a pillangó csápja.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 769
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-kolbászos pillangó
Salamon Csilla 1202 recept

Amikor sütök-főzök, azon jár az agyam, hogy mit csempésszek bele. Most ez sikerült.

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Tetejére:

Díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...