r
Nosalty Logó

Sajtos kiflik Hoprik ferencné konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hoprik ferencné
Sajtos kiflik Hoprik ferencné konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 935 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5605 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 375 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1511.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 935 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.1 g

Zsír

  • Összesen
    332.9 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9068.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    2304 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    2039 mg
  • Nátrium
    4165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3189 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1685 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 5605 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, a margarint a liszttel elmorzsoljuk, 15 dkg sajtot teszünk a tésztához, majd a sót, tojássárgáját, élesztőt, végül tejföllel összegyúrjuk.
  2. 1 órát langyos helyen kelesztjük.
  3. Kb. 70 db kis gombócot formálunk.
  4. A nyújtódeszkát nem szabad lisztezni, első nyújtás magunk fele a gombóc felső részétől 1 cm-re legyen.
  5. Majd jobbra és balra is nyújtsuk, majd az egészet átnyújtjuk, hogy 1 mm legyen.
  6. A felső szélesebb résznél kezdjük lefele tekerni.
  7. A tojásfehérjét villával felverjük, a kifliket előbb a tojásfehérjébe, majd a reszelt sajtba mártjuk.
  8. Forró sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4771
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos kiflik Hoprik ferencné konyhájából
Hoprik ferencné 55 recept

Lehet, hogy bonyolultnak tűnik elsőre, de megéri nekifogni, mert nagyon finom lesz a végeredmény. Tudok küldeni fotókat az elkészítés menetéről.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...