r
Nosalty Logó

Sajtos kifli kefires tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kinguci1983
Sajtos kifli kefires tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 408 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 408 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    106.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4801.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    994 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    2328 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    647 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 2449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, ebbe megy a cukor is.
  2. Egy nagy tálba mehet a liszt, 1 tojás, só, kefír, olaj.
  3. Majd a tejes megkelt élesztővel együtt könnyű tésztát gyúrunk. Letakarjuk 30 percre, addig hadd keljen.
  4. 3 gombócra szedjük.
  5. Mindegyiket lapos tányér nagyságúra nyújtjuk, megkenjük vajjal, majd hat felé vágjuk, és szórunk rá reszelt sajtot, majd kiflibe feltekerjük.
  6. Sütőpapíros (én gáztepsire) tepsire helyezzük a kifliket, megkenjük a másik tojással, és megszórjuk a tetejüket sajttal.
  7. Langyos sütőben (150 fok) távol egymástól 10 percig sütjük, majd feljebb vesszük 170-180 fokra, és még 15 percig sütjük.
  8. Ha kicsit meghűlt, fogyasztható, de nálunk mindig rá kell szólni az emberekre, hogy várj még!!! :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6165
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 13.

Ajánló

Ennek tovább fejlesztettem még két változatát, egy batyut és egy édes kiflit, azt is be fogom küldeni. :-) Nagyon egyszerű kelt tészta, kezdőknek is ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kinguci1983 36 recept

Egy nagyon kedves szomszédasszonyom adta ezt a receptet nekem, azóta sokszor megcsináltam, és az engedélyét kérve feltettem ezt a receptet, hogy mindenki annyi dicséretet kapjon érte, mint én.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...