r
Nosalty Logó

Sajtos-karfiolos brokkoli rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
VnéEdit
Sajtos-karfiolos brokkoli rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

A tetejére:

A tál kenéséhez:

A szóráshoz:

Összesen 407 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

A tetejére:

A tál kenéséhez:

A szóráshoz:

Összesen 2435 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

A tetejére:

A tál kenéséhez:

A szóráshoz:

Összesen 100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 407 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    170.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3041.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    772 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    454 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    436 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    634 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    1570 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5161 micro
Összesen 2435 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

A tetejére:

A tál kenéséhez:

A szóráshoz:

Elkészítés

Hozzávalók:

  1. A karfiol és a brokkolirózsákat enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd kihűtjük.
  2. A pörköltet elkészítjük. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát átfuttatjuk, rádobjuk a darált húst, a többi hozzávalót, és készre főzzük.
  3. A tejszínes sajtot a tejföllel simára kikeverjük, a zöldfűszereket és a zúzott fokhagymát belekeverjük.
  4. Egy közepes tepsit (20×30 cm) vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával megszórunk.
  5. A zöldségek felét (brokkolit, karfiolt) a tepsi aljára tesszük, majd erre jön a pörkölt hús, amit meglocsolunk a tejszínes-tejfölös öntet felével, majd a maradék zöldségek következnek, és végül a megmaradt öntet.
  6. A tetejét reszelt sajttal meghintjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2146
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Gyorsan elkészíthető rakott egytálétel. Ezt az ételt is a Medve sajtos könyvből sütöttem. Nagyon finom!

Hozzávalók

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

A tetejére:

A tál kenéséhez:

A szóráshoz:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...