r
Nosalty Logó

Sajtos-karfiolos brokkoli rakottas

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
VnéEdit
Sajtos-karfiolos brokkoli rakottas
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

A tetejére:

A tál kenéséhez:

A szóráshoz:

407
Kalória
23.4g
Fehérje
15g
Szénhidrátok
28.4g
Zsír
187.9g
Víz
70.4g
Koleszterin
2.8g
Rost
4.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

A tetejére:

A tál kenéséhez:

A szóráshoz:

Összesen 407 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

A tetejére:

A tál kenéséhez:

A szóráshoz:

Összesen 2435 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

A tetejére:

A tál kenéséhez:

A szóráshoz:

Összesen 100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    187.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 407 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    170.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3041.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    772 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    454 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    436 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    634 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    1570 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5161 micro
Összesen 2435 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

Hozzávalók:

  1. A karfiol és a brokkolirózsákat enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd kihűtjük.
  2. A pörköltet elkészítjük. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát átfuttatjuk, rádobjuk a darált húst, a többi hozzávalót, és készre főzzük.
  3. A tejszínes sajtot a tejföllel simára kikeverjük, a zöldfűszereket és a zúzott fokhagymát belekeverjük.
  4. Egy közepes tepsit (20×30 cm) vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával megszórunk.
  5. A zöldségek felét (brokkolit, karfiolt) a tepsi aljára tesszük, majd erre jön a pörkölt hús, amit meglocsolunk a tejszínes-tejfölös öntet felével, majd a maradék zöldségek következnek, és végül a megmaradt öntet.
  6. A tetejét reszelt sajttal meghintjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30

Gyorsan elkészíthető rakott egytálétel. Ezt az ételt is a Medve sajtos könyvből sütöttem. Nagyon finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!