r
Nosalty Logó

Sajtos-gombás csirkemellcsíkok rizibizivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sajtos-gombás csirkemellcsíkok rizibizivel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

480
Kalória
31.2g
Fehérje
36.2g
Szénhidrátok
22.9g
Zsír
276g
Víz
119g
Koleszterin
2.3g
Rost
2.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 2402 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 128 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    276 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.1 g

Zsír

  • Összesen
    114.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6988.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    2378 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2163 mg
  • Nátrium
    2017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1379.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    632 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1116 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    699 micro
Összesen 2402 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemelleket csíkokra vágjuk, besózzuk és borsozzuk, öntünk rá egy kevés kis olívaolajat, és a hűtőbe tesszük állni fél-1 órára.
  2. Serpenyőben a húst megpirítjuk pár percig, amíg a külseje fehér nem lesz. Ezután félretesszük a csirkemellcsíkokat egy kis tálkába.
  3. A lilahagymát felkockázzuk, majd a serpenyőben, amiben sült a hús, üvegesre pirítjuk. A gombát megmossuk, és felszeleteljük.
  4. Amikor kész a hagyma, a húst és a felszeletelt gombát beleöntjük, és felöntjük kevés kis vízzel. Ekkor fűszerezzük teljesen ízlés szerint. Majoránna nagyon jól illik hozzá, de a rozmaringot is meleg szívvel ajánlom.
  5. Lefedjük a serpenyőt, és magas tűzön sütjük, amíg a víz el nem párolódik alóla.
  6. A trappista sajtot lereszeljük, és megszórjuk vele a húst. Fedő nélkül, alacsony tűzön tovább sütjük addig, ameddig rá nem olvad a sajt.
  7. A rizst elkészítjük a szokásos módon, amikor kész, beleöntjük a zöldborsót, annyit, amennyit szeretnénk. Tálalhatjuk is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Diéta alatt untam a sima natúr csirkemellet, így gondoltam, felturbózom. Aki tényleg "fogyis"-ra szeretné elkészíteni, az vegyen light sajtot. :) Nagyon nagyon finom, főleg, hogy ropog a gomba, a sajt meg szinte elolvad az ember szájában!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!