r
Nosalty Logó

Sajtos galuska morzsával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Sajtos galuska morzsával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Galuskához

Tetejére

Összesen 814 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Galuskához

Tetejére

Összesen 2439 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Galuskához

Tetejére

Összesen 324 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1207 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 814 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4302.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1494 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1334 mg
  • Nátrium
    1138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    933 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    3620 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 2439 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    483 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

Galuskához

Tetejére

Elkészítés

Galuskához

  1. A lisztből, és a sajtból, könnyű galuskatésztát készítünk a tej, tojás, só és lágy vaj, esetleg víz felhasználásával.
  2. Kb. 15 percet hagyjuk pihenni a tésztát a tálban. Ezután bő, sós, forró vízbe, ceruza vastagságú galuskákat szaggatunk, és ha feljöttek a víz felszínére, leszűrjük.

Tetejére

  1. A vajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. Ebbe megforgatjuk a lecsepegtetett galuskákat, és jól átforrósítjuk.
  2. Forrón, reszelt sajttal és tejföllel, vagy ketchuppal meglocsolva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1443
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos galuska morzsával
Lizinka_ 604 recept

Finom, könnyű egytálétel. A beledolgozott sajt eredménye, egy nagyon könnyű, ízletes galuska, ízlés szerint meglocsolva tejföllel és sajttal, vagy ketchuppal. Gyakran készítem húsmentes napokon. Sose tudjuk eldönteni, mit tegyünk a tetejére. Ezért mindegyik lehetőségből választunk, és eszünk egy-egy tányérkával.

Hozzávalók

Galuskához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...