r
Nosalty Logó

Sajtos-fűszeres tekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vivike
Sajtos-fűszeres tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 423 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5059 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 399 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 423 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    131 g

Zsír

  • Összesen
    329.5 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    834 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9219.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1811 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1832 mg
  • Nátrium
    5147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 5059 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 399 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat jó előre kivesszük a hűtőből, hogy puha legyenek. Először a krémhez habosra keverjük a vajat 1-2 csipet sóval, majd hozzáadjuk a fokhagymát, borsikafüvet és a finomra lereszelt sajtot.
  2. A tésztához a kétféle lisztet, a sót, és szódabikarbónát összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tejfölt. Szép simára gyúrjuk.
  3. A tésztát is és a krémet is négy részre osztjuk. A tésztát egyenként kinyújtjuk egész vékonyra, megkenjük a sajtos-fűszeres masszával, és szorosan feltekerjük. Amikor mind a négy rúd készen van, a hűtőbe tesszük néhány órára pihenni. (Akár egy éjszakára is ott maradhat, és reggel sütjük ki.)
  4. A sütőt begyújtjuk, a megfelelő hőmérsékletűre melegítjük. Ekkor tesszük a rudakat 15-20 percre a fagyasztóba, hogy szép vékonyra tudjuk felszeletelni. Amikor a sütő elég meleg, kivesszük az első rudat a fagyóból, 2-3 mm vastagságúra felszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (lehet szorosabban tenni, mert nem fog nagyra megnőni).
  5. Az én gázsütőmben 10 perc alatt sült ki egy adag, de mindenképpen figyelembe kell venni a saját sütőnk adottságait. Szép aranybarnára sütjük. A hozzávalókból annyi lett, mint a tálon látható.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2313
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 05.

Ajánló

Természetesen margarinnal is készíthető, az alaprecept szerint is azzal készül. Margarinnal készítve olcsóbb. Legközelebb kipróbálom másféle töltelékkel is. Szerintem akár vöröshagymát, zöldféléket is lehet hozzáadni, ki hogy szereti. Csak a fantázia szabhat határt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ismerősöm készítette egy összejövetelre ezt a sajtos tallért, és elkértem tőle a receptet. Kiderült, hogy ő egy receptmagazinban találta. Kicsit módosítottam rajta, mert alapból nem használok margarint, helyette vajat tettem, és kicsit megfűszereztem borsikafűvel és fokhagymával. A holnapi szilveszteri bulira készítettem. Nagyon finom lett. Remélem másoknak is ízleni fog. Azt ugyan nem tudom, hogy milyen lesz másnaposan, de majd beszámolok róla.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...