Sajtos-fűszeres tekercs
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vivike
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
21g rétesliszt76 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
1g himalája só0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
17g vaj120 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
8g füstölt sajt27 kcal
-
17g edami sajt60 kcal
Összesen
423
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
250g rétesliszt910 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
8g himalája só0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
200g vaj1434 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
200g edami sajt714 kcal
Összesen
5059
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
19.8g rétesliszt72 kcal
-
19.8g finomliszt72 kcal
-
4g vaj28 kcal
-
15.8g tejföl31 kcal
-
0.6g himalája só0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
15.8g vaj113 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
7.9g füstölt sajt26 kcal
-
15.8g edami sajt56 kcal
Összesen
399
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 768.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 429 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
423
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 131 g
Zsír
-
Összesen 329.5 g
-
Telített zsírsav 185 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 834 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9219.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 1811 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 1832 mg
-
Nátrium 5147 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 396.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 331.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2444 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 2404 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 467 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
5059
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 729.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 407 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
399
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg rétesliszt
-
5 dkg vaj
-
2 dl tejföl
-
2 kávéskanál himalája só
-
1 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez
-
20 dkg vaj
-
2 csipet só
-
1 teáskanál borsikafű
-
20 dkg edami sajt
Elkészítés
A tésztához
- A vajat jó előre kivesszük a hűtőből, hogy puha legyenek. Először a krémhez habosra keverjük a vajat 1-2 csipet sóval, majd hozzáadjuk a fokhagymát, borsikafüvet és a finomra lereszelt sajtot.
- A tésztához a kétféle lisztet, a sót, és szódabikarbónát összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tejfölt. Szép simára gyúrjuk.
- A tésztát is és a krémet is négy részre osztjuk. A tésztát egyenként kinyújtjuk egész vékonyra, megkenjük a sajtos-fűszeres masszával, és szorosan feltekerjük. Amikor mind a négy rúd készen van, a hűtőbe tesszük néhány órára pihenni. (Akár egy éjszakára is ott maradhat, és reggel sütjük ki.)
- A sütőt begyújtjuk, a megfelelő hőmérsékletűre melegítjük. Ekkor tesszük a rudakat 15-20 percre a fagyasztóba, hogy szép vékonyra tudjuk felszeletelni. Amikor a sütő elég meleg, kivesszük az első rudat a fagyóból, 2-3 mm vastagságúra felszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (lehet szorosabban tenni, mert nem fog nagyra megnőni).
- Az én gázsütőmben 10 perc alatt sült ki egy adag, de mindenképpen figyelembe kell venni a saját sütőnk adottságait. Szép aranybarnára sütjük. A hozzávalókból annyi lett, mint a tálon látható.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 40x30
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 2326
- Feltöltés dátuma: 2014. január 05.
Ajánló
Természetesen margarinnal is készíthető, az alaprecept szerint is azzal készül. Margarinnal készítve olcsóbb. Legközelebb kipróbálom másféle töltelékkel is. Szerintem akár vöröshagymát, zöldféléket is lehet hozzáadni, ki hogy szereti. Csak a fantázia szabhat határt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vivike
18 recept
Egy ismerősöm készítette egy összejövetelre ezt a sajtos tallért, és elkértem tőle a receptet. Kiderült, hogy ő egy receptmagazinban találta. Kicsit módosítottam rajta, mert alapból nem használok margarint, helyette vajat tettem, és kicsit megfűszereztem borsikafűvel és fokhagymával. A holnapi szilveszteri bulira készítettem. Nagyon finom lett. Remélem másoknak is ízleni fog. Azt ugyan nem tudom, hogy milyen lesz másnaposan, de majd beszámolok róla.