r
Nosalty Logó

Sajtos fehér kenyér Bettymami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bettymami
Sajtos fehér kenyér Bettymami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kenyértésztához

A tetejére

Összesen 745 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kenyértésztához

A tetejére

Összesen 2977 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kenyértésztához

A tetejére

Összesen 263 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 745 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3582.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    1825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    353 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 2977 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A kenyértésztához

A tetejére

Elkészítés

A kenyértésztához

  1. A hozzávalókat a sajt kivételével majdnem teljesen összedolgozzuk, csak ekkor adjuk hozzá areszelt füstölt sajtot, és ígyjól összedolgozzuk, amíg egy rugalmas tésztát kapunk. (Kenyérsütőgépnél hangjelzéskor adjuk hozzá a sajtot.)
  2. Letakarva hagyjukpihenni kb. 45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel.
  3. Lisztezett felületen átgyúrjuk, megformázzuk,és sütőpapírral bélelt jénaiba fektetjük. Tetejét rárakva ismét pihentetjük,amíg kb. a duplájára kel.
  4. Majd egy éles késsel bevágjuk, lespricceljük hideg vízzel, és megszórjuk a tetejét egy kevés reszelt sajttal. Lehet füstölt is, sima is, ízlésre van bízva.
  5. A jénai tetejét is jól bespricceljük hideg vízzel, majd a jénaira helyezve 220 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Rácsrarakva kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1852
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos fehér kenyér Bettymami konyhájából
Bettymami 24 recept

Nagyon finom, puha belsejű, ropogós héjú kenyér. Kicsit zsírosabb a sajttól, mint a sima testvére... Frissen a legjobb, de másnaposan is puha marad pont a benne lévő zsiradéktól...  Készíthető kézzel, robotgéppel, kenyérsütőgéppel is.

Hozzávalók

A kenyértésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...