r
Nosalty Logó

Sajtos croissant

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos croissant
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Élesztő felfuttatásához

Tetejére

Összesen 588 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Élesztő felfuttatásához

Tetejére

Összesen 5872 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Élesztő felfuttatásához

Tetejére

Összesen 353 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 588 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    336.6 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8277.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1666 mg
  • Nátrium
    5020 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2554 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    672 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2425 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1555 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 5872 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Élesztő felfuttatásához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet, cukrot, tojásokat, kefirt, olajat pogácsa keménységűre gyúrjuk, hozzáadjuk az élesztőt. 8 cipót készítünk, és 8 nagy lapostányérnyi lapot nyújtunk belőlük.
  3. 20-25 dkg margarint 1 ek sóval habosra keverünk, majd 4 felé osztjuk (képzeletben).
  4. 4 lapot megkenünk margarinnal, a másik négyet pedig rájuk borítjuk.
  5. Minden kört 16 cikkre osztunk, így lesz 4x16 cikk. A cikk szélesebb részénél kezdve szorosan feltekerjük, megkenjük tojással, sajtot szórunk rá.
  6. 40-60 percig pihentetjük.
  7. NEM előmelegített sütőben 15-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 127
  • Össznézettség: 58335
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Általában csak a tetejére szórunk sajtot, de néha rakunk bele nagyon apróra vágott, pirított bacont is, isteni ízt ad neki. Ebből az adagból 64 db croissant lesz.

Hozzávalók

Tésztához

Élesztő felfuttatásához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...