r
Nosalty Logó

Sajtos buci

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos buci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 355 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1779.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    229.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8895.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1349 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    5630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2138 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1142 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 4120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos tejben kevés cukor hozzáadásával megfuttatjuk.
  2. A lisztet összedolgozzuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tejfölt, tojást, sót, cukrot, és az élesztőt is.
  3. A tésztát jól összegyúrjuk, kétszer hajtogatjuk, minden hajtogatásnál megszórjuk 5-5 dkg durvára reszelt sajttal.
  4. Kinyújtjuk kb. 2 cm-es vastagságra, a tetejét megkenjük tojás sárgájával.
  5. Megszórjuk reszelt sajttal, majd téglalap alakúra szeleteljük.
  6. Kivajazott tepsibe rakjuk, majd hideg sütőbe tesszük.
  7. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
  8. A felmelegedéssel együtt 45 perc alatt elkészül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 446
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 29471
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 22.

Ajánló

Hideg tejjel még langyosan frissen fogyasszuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs annál jobb mint reggel finom péksütemény illatára ébredni...főleg, ha nem nekünk kell felkelni miatta. Ma reggel nekem kellett, de nem bántam mert öröm volt nézni ahogy a családom lakmározta befelé a sajtos bucikat hideg tejjel.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...