r
Nosalty Logó

Sajtos-baconös stangli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Sajtos-baconös stangli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához - A sorrend fontos!

A tetejére

Összesen 970 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához - A sorrend fontos!

A tetejére

Összesen 1943 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához - A sorrend fontos!

A tetejére

Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2975.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    2021 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 970 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    92.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5951.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    4042 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1943 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A tésztához - A sorrend fontos!

A tetejére

Elkészítés

A tésztához - A sorrend fontos!

  1. A kenyérsütőbe a fenti sorrendbe beletesszük a hozzávalókat. Az élesztőt belemorzsoljuk.
  2. A gépet dagasztóprogramra állítjuk, ha végzett a gép, liszttel meghintett nyújtódeszkára borítjuk és átgyúrjuk. Tehetünk még hozzá lisztet, ha nagyon ragad a kezünkhöz, de a tésztánknak lágynak kell maradnia!
  3. 4 egyforma darabra osztjuk. Kézzelhosszúkásra sodorjuk, tenyerünkkel kicsitellapítjuk, tenyéréllel a közepébe hosszantimélyedést csinálunk, és a mélyedésnélkicsit széthúzzuk a tésztát.
  4. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és keresztbe beletesszük a stanglikat. Igazítsuk meg, hogy kb. 20 cm hosszúak legyenek (a megadott tepsim ezzel a mennyiséggel tele lett). Jó alaposan kenjük le langyos vízzel, nem baj ha kicsit aláfolyik a víz.
  5. A széthúzott mélyedésbe bőven szórjunk baconkockákat, és az egész stanglit szórjuk meg sajttal.
  6. Előmelegített sütőben aranybarnára süssük.
  7. A sülés során egymáshoz fognak tapadni, de nem gond, könnyen szétválaszthatóak:))
  • Tepsi mérete: 30x21
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7374
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 08.

Ajánló

Tej, kakaó, tejeskávé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó két hete szemezek Hossó Anita stanglis receptjével:) Sajnos nekem nincs olyan szuper kenyérsütőm, így mindig elodáztam az elkészítését. Nem bíztam abban, hogy a sütőbe is sikerülni fog... De nem hagyott nyugodni a dolog, meg a stanglik látványa, így mindig vissza-visszatértem, ugyanis imádom a stanglit:) Tegnap aztán elővettem a gépemet és nekiálltam. Anita receptjét egy picit a gépemhez igazítottam, a belerakási sorrenden változtattam. Amíg dolgozott a gép megálmodtam, hogy ne legyen már "üres" ez a stangli, így kitaláltam, hogy helyet csinálok a baconnak - mert imádjuk azt is - és a sok sajtot. Az álmom teljesült: egy isteni finom, baconos-sajtos stangli lett a vacsoránk:)))) Formailag nem olyan gömbölyded végű, de mire előszedtem a gépet, a férjemet ez nem zavarta, fújogatva már be is falt 1 stanglit, a másikat kivettem a kezéből, legyen már mit fotózni... ezért van 3 db a képen :D Anita azt írta, 4 személyre elég ez az adag. De mivel isteni finom, szerintem csak 2 főre elég. Legalábbis nálunk így volt... :D Langyosan azonnal megettük. Mázli, hogy a fiam nem volt itthon:))) Anita, köszönöm a lehetőséget ! :)))    

Hozzávalók

A tésztához - A sorrend fontos!

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...