r
Nosalty Logó

Sajtkrémes melegszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Sajtkrémes melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 611 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4895 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1476.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 611 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.5 g

Zsír

  • Összesen
    277.5 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11815 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    3101 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    6200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    866 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2304 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 4895 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojás sárgáját a krémsajttal, liszttel és a tejjel simára keverjük, majd beletesszük a 10 dkg reszelt sajtot és a sót.
  2. Lassú tűzön besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni. (Közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.)
  3. A 7 dkg vajat habosra keverjük, beletesszük az 5 dkg reszelt sajtot és a kihűlt alapkrémet, majd alaposan összekeverjük.
  4. A kifliket félbevágjuk és vékonyan megkenjük vajjal, erre kerül jó vastagon (kb fél cm) az elkészített sajtkrémmel és gazdagon megszórjuk a maradék (10 dkg) reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük ( 200°-on ).
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18771
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 15.

Ajánló

Füstölt sajtot is tehetünk bele, akkor még pikánsabb ízt kapunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk nagyon szeretik a melegszendvicset, most a változatosság kedvéért ezzel a főzőtt sajtkrémmel csináltam. Nagy sikere volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...