r
Nosalty Logó

Sajtkrémes gombás szelet szárított paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kataa
Sajtkrémes gombás szelet szárított paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1190 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3098 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 297 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1895.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12394 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 1190 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1388 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertésszeleteket kiklopfolom és fűszerezem a fokhagymás keverékkel (a fűszer már tartalmaz sót).
  2. Olajozott tepsibe sorakoztatom a húsokat, kevés vizet öntök alá.
  3. Sütőben alufóliával takarva 180 fokon kb. 60 percig sütöm.
  4. Amíg a hús készül, megcsináljuk a feltétet.
  5. A vöröshagymát felkockázzuk, a gombát szeleteljük.
  6. Kevés olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, félrehúzzuk a tűzről amíg pirospaprikával megszórjuk.
  7. Hozzáadjuk a gombaszeleteket, borsozzuk, sózzuk.
  8. Néha megkeverve készre pároljuk a gombát.
  9. A sajtkrémet apróra vágott szárított paradicsommal elkeverjük,
  10. Ha a hús elkészült: rákenjük a a sajtkrémes keveréket, majd erre halmozzuk a gombát.
  11. Még egy jó 5-10 percre visszatesszük a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5185
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 23.

Ajánló

 Rizzsel, tört burgonyával finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 A szárított paradicsom már régóta a szekrényem polcán csücsült, én meg általában megfeledkeztem róla. Most megtaláltam és ilyen formán sikerült felhasználni. A sajtkrémmel együtt egy plusz ízt adott az eddig megszokott gombás szeletnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...