Sajtkrémes fánk
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 csillag • 0 értékelés •0 hozzászólás
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
5g finomliszt18 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
10g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
17g tej9 kcal
-
1g só0 kcal
-
8g sajt29 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
Összesen
129
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
60g finomliszt218 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
120g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
-
35g vaj251 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
200g tej112 kcal
-
6g só0 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
1554
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
9.3g finomliszt34 kcal
-
9.3g vaj67 kcal
-
18.7g víz0 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
5.5g vaj39 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
31.2g tej17 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
15.6g sajt55 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
Összesen
242
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 578.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 443 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 16.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
129
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.6 g
Zsír
-
Összesen 115.5 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 544 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6937.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 947 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 563 mg
-
Nátrium 5312 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 202.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1041 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 1025 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
1554
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1080.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 827 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
-
60 g finomliszt
-
60 g vaj
-
120 ml víz
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál só
-
100 g sajt
-
szerecsendió ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
- Elkészítjük az égetett tésztaalapot: a vajat a vízzel feltesszük melegedni, majd ha felolvadt a vaj, beleszórjuk a lisztet.
- Egynemű tésztát keverünk ki, majd utána a tűzön folymatosan kevergetve még 2-3 percig reszteljük.
- Áttesszük egy másik edénybe legalább langyosra hűlni, hogy ne főzze meg a tojásokat.
- Közben elkészítjük a sajtkrémet: a másik adag vaj-liszt-tej keverékéből besamelt készítünk, beleszórjuk a sajtot, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük az 1 tojássárgáját, hogy krémesebb legyen a töltelékünk.
- Mikor ezzel készen vagyunk, félretesszük hűlni. Közben befejezzük az égetett tésztát.
- A két tojást enyhén felverjük, kézzel vagy géppel apránként a tésztához adva jó alaposan kikeverjük, egy sűrű, de habzsákból nyomható masszát kell kapnunk.
- A kész tésztát habzsákba töltjük és ízlés szerinti méretű fánkokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Vigyázzunk sokat fognak nőni.
- Sütés 180 fokon hőlégkeveréssel 20-25 perc, ne nyitogassuk az ajtót sülés közben, mikor készen vannak a fánkok, éppen csak engedjük ki a gőzt, támasszuk ki a sütőt egy fakanállal és hagyjuk kihűlni.
- Ezután habzsák segítségével alulról kilyukasztva töltsük meg a fánkokat.
Bevált ez a recept?
Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 28
- 7 napos nézettség: 239
- Össznézettség: 207
- Feltöltés dátuma: 2025. január 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nagy Szandra
18 recept
Itt van a farsangi szezon, de ki mondta, hogy csak az édes a nyerő? :) Minden sós után kell valami édes, de minden édes után mindenképp kell valami sós is :D. Próbáljuk ki ezeket az isteni pihe-puha extrán sajtos krémes fánkokat!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!