r
Nosalty Logó

Sajtkrémes burgonyalepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Sajtkrémes burgonyalepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A burgonyalepényhez

A sajtkrémhez

Összesen 1302 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A burgonyalepényhez

A sajtkrémhez

Összesen 5203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A burgonyalepényhez

A sajtkrémhez

Összesen 300 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1302 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.6 g

Zsír

  • Összesen
    358.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3801.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    756 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 5203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A burgonyalepényhez

A sajtkrémhez

Elkészítés

A burgonyalepényhez

  1. A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd megfőzzük. Amikor puhára főtt, leszűrjük, hagyjuk kihűlni,és összetörjük.
  2. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a liszt felét, és jól kidolgozzuk a tésztát. A kidolgozás közben folyamatosan szórjuk bele a maradék lisztet, ameddig a tésztánk összeáll. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a tészta mindvégig lágy, ragadós, denem kell túllisztezni, mert akkor kemény lesz.
  3. Lisztezett gyúródeszkára tesszük a tésztát, és kinyújtjuk, kb. 0,5 cm vastagságúra. Ezután nagyobb pogácsaszaggatóval, vagy egyszerűen lisztezett vizes pohárral kiszaggatjuk a formákat a tésztából.
  4. Nekiláthatunk a krém elkészítéséhez. A füstöltcombot (vagy sonkát) apró, kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a tejföllel, majd hozzákeverjük a kockázott combot is. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, és lehetőleg frissen őrölt szerecsendióval, ízlés szerint. A sózásnál vegyük figyelembe, hogy a füstölt hús meglehetősen sós. (Adhatunk még hozzá egy kevés dijoni mustárt, vagy zúzott fokhagymát is, attól még pikánsabb lesz a töltelékünk.)
  5. Akiszaggatott korongok egyik felére kanalazzuk a tölteléket olyan módon, hogy a másik felét ráhajtva széleit le tudjuk nyomkodni, akár a töltött tésztáknál, megakadályozva a töltelék kifolyását a tésztából sütés közben. (Ha tésztánk esetleg több lett, mint amennyi töltelék készült az sem probléma, a kiszaggatott korongokból ragyogó burgonyalepényünk lesz, önállóan is kitűnő sörkorcsolya.)
  6. A betöltött tésztákat forró olajban pirosra sütjük.
  7. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 492
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 35661
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 11.

Ajánló

Ajánlom sör-, és borkorcsolyának.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtkrémes burgonyalepény
Kornél 167 recept

Alapvetően burgonyalepényként készült a tésztarecept, a töltött verzió egy saját ötlet mindössze. A töltelék alkalmas ún. dipping-nek is, ha nem akarunk túl sok időt fecsérelni a töltött tészta elkészítésére. Ez esetben mindössze a kivágott burgonyakorongokat kell megsütni az olajban.

Hozzávalók

A burgonyalepényhez

A sajtkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...