Sajtkrémes burgonyalepény
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
A burgonyalepényhez
-
125g burgonya72 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
A sajtkrémhez
-
63g tejföl124 kcal
-
30g sajt106 kcal
-
38g kötözött sonka53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
1302
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
A burgonyalepényhez
-
500g burgonya289 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
A sajtkrémhez
-
250g tejföl495 kcal
-
120g sajt422 kcal
-
150g kötözött sonka210 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
5203
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
A burgonyalepényhez
-
28.8g burgonya17 kcal
-
23g finomliszt84 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
A sajtkrémhez
-
14.4g tejföl29 kcal
-
6.9g sajt24 kcal
-
8.6g kötözött sonka12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
14.7g napraforgó olaj130 kcal
Összesen
300
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 89.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 950.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 343 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 155.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
1302
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.6 g
Zsír
-
Összesen 358.1 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 98 g
-
Koleszterin 475 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3801.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 1174 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 1372 mg
-
Nátrium 818 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 386.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 622.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 765 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 107 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 297 mg
-
Retinol - A vitamin: 756 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 360 micro
Összesen
5203
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
300
kcal
Hozzávalók
A burgonyalepényhez
-
50 dkg burgonya
-
40 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
A sajtkrémhez
-
2.5 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A burgonyalepényhez
- A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd megfőzzük. Amikor puhára főtt, leszűrjük, hagyjuk kihűlni,és összetörjük.
- Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a liszt felét, és jól kidolgozzuk a tésztát. A kidolgozás közben folyamatosan szórjuk bele a maradék lisztet, ameddig a tésztánk összeáll. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a tészta mindvégig lágy, ragadós, denem kell túllisztezni, mert akkor kemény lesz.
- Lisztezett gyúródeszkára tesszük a tésztát, és kinyújtjuk, kb. 0,5 cm vastagságúra. Ezután nagyobb pogácsaszaggatóval, vagy egyszerűen lisztezett vizes pohárral kiszaggatjuk a formákat a tésztából.
- Nekiláthatunk a krém elkészítéséhez. A füstöltcombot (vagy sonkát) apró, kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a tejföllel, majd hozzákeverjük a kockázott combot is. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, és lehetőleg frissen őrölt szerecsendióval, ízlés szerint. A sózásnál vegyük figyelembe, hogy a füstölt hús meglehetősen sós. (Adhatunk még hozzá egy kevés dijoni mustárt, vagy zúzott fokhagymát is, attól még pikánsabb lesz a töltelékünk.)
- Akiszaggatott korongok egyik felére kanalazzuk a tölteléket olyan módon, hogy a másik felét ráhajtva széleit le tudjuk nyomkodni, akár a töltött tésztáknál, megakadályozva a töltelék kifolyását a tésztából sütés közben. (Ha tésztánk esetleg több lett, mint amennyi töltelék készült az sem probléma, a kiszaggatott korongokból ragyogó burgonyalepényünk lesz, önállóan is kitűnő sörkorcsolya.)
- A betöltött tésztákat forró olajban pirosra sütjük.
- Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 492
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 35661
- Feltöltés dátuma: 2010. január 11.
Ajánló
Ajánlom sör-, és borkorcsolyának.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Alapvetően burgonyalepényként készült a tésztarecept, a töltött verzió egy saját ötlet mindössze. A töltelék alkalmas ún. dipping-nek is, ha nem akarunk túl sok időt fecsérelni a töltött tészta elkészítésére. Ez esetben mindössze a kivágott burgonyakorongokat kell megsütni az olajban.