Sablé Viennois à la Vanille
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
48g vaj341 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
56g finomliszt205 kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
190g vaj1362 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
35.8g vaj257 kcal
-
14.2g porcukor55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
7.5g tojásfehérje4 kcal
-
42.5g finomliszt155 kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 156.4 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 409 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 620.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 247.1 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 92.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1300 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 1275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Hozzávalók
-
19 dkg vaj
-
7.5 dkg porcukor
-
1 csipet só
-
1 db vanília
-
1 db tojásfehérje
-
22.5 dkg finomliszt
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük kb. 180 fokra.
- A megolvasztott vajat robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tojásfehérjét és a vaníliarúdból kikapart magokat, pár percig megint keverjük, habosítjuk.
- Aztán beleszitáljuk a lisztet, óvatosan elkeverjük. Könnyű állagú tésztát kell kapnunk.
- Csillagcsőrös habzsákba töltjük, majd W vagy S alakban sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk.
- A sütési idő körülbelül 10-12 perc.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 144
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11376
- Feltöltés dátuma: 2011. január 25.
Ajánló
Reggel, délben, este, nagymamáknak, osztálytársaknak...egyszóval mindig, mindenhol, mindenkinek. :D
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Tulajdonképpen egy egyszerűnek tűnő omlós keksz (a név csak azért van ilyen szép terjedelmesen kiírva, hogy végre valami gyakorlati hasznát is vegyem a franciatudásomnak:D), de csak tojásfehérje kell a tésztájába. Akinek eddig ugyanúgy kétségei voltak a vaníliarúddal szemben mint nekem, annak üzenem, hogy ennek a keksznek valami elképesztő íze van, szerintem pont a vaníliarúd miatt (erről hosszabban is szövegelek), kérlek, ne spóroljátok ki belőle! Nem fogjátok megbánni. Pierre Hermé (számomra az egész recept a "gasztropicasso" és a vanília katartikus diadala) receptje, amit Ízbolygónál fedeztem fel. Határozottan a legeslegjobb keksz, amit valaha is kóstoltam. (Pedig a saját "alkotásaimmal" legtöbbször nem vagyok kibékülve, és mindig találok rajtuk kritizálni valót...ennek max. a küllemén lenne mit javítani...:-)) Szövegelés itt.