r
Nosalty Logó

Rusztikus diplomata torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lilalicsi
Rusztikus diplomata torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Szirup

Leveles tészta

521
Kalória
10.8g
Fehérje
58.7g
Szénhidrátok
26.3g
Zsír
56.7g
Víz
242g
Koleszterin
681.3mg
Rost
37g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Szirup

Leveles tészta

Összesen 521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Szirup

Leveles tészta

Összesen 4160 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Szirup

Leveles tészta

Összesen 228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1936 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3543.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1053 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    1258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.9 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    454 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    402 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1867 micro
Összesen 4160 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A sárgáját négy evőkanál porcukorral keverjük habosra.
  2. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a tojássárgáját.
  3. Adjuk hozzá a négy kanál, átszitált lisztet, óvatosan forgatva dolgozzuk össze.
  4. Öntsük a masszát egy 22 centiméteres, kivajazott, kapcsos tortaformába, és 180 fokon, 20-25 perc alatt süssük meg.
  5. Az elkészült piskótát borítsuk rácsra, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A krém elkészítéséhez forraljuk fel a tejet.
  2. A négy tojássárgáját 120 gramm porcukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a 40 gramm átszitált lisztet, a vaníliás cukrot, majd keverjük csomómentesre.
  3. A tejet húzzuk le a tűzhelyről, és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tojásos masszát. Tegyük vissza a tűzhelyre, és folyamatosan keverve főzzünk sűrű krémet.
  4. A tejet előmelegítettük, így szinte azonnal sűrűsödik, ezért nagyjából öt perc alatt elkészül a krém. Tegyük félre, és hagyjuk kihűlni.
  5. A hideg tejszínt verjük kemény habbá, egy spatula segítségével keverjük össze a kihűlt krémmel.

Szirup

  1. Mérjük ki a vizet, tegyük bele a barna cukrot, a gyümölcslikőrt, és addig kevergessük, amíg a cukor felolvad.

Leveles tészta

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A leveles tésztát nyújtsuk ki, és vágjunk ki belőle 2 darab 25 cm átmérőjű kört.
  3. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, egy villa segítségével, szurkáljuk meg a tésztát, és süssük 20-25 percig.
  4. Helyezzük a kihűlt leveles tésztát tortatálra, itassuk át a likőrös sziruppal, majd terítsük rá a sárga krém harmadát.
  5. Tegyük rá a piskótalapot, kenjünk rá a krém második harmadát, majd fedjük be a második leveles tésztalappal, amit szintén locsoljunk meg a sziruppal.
  6. A maradék krémmel vonjuk be az összeállított tortát, és keserű csokoládéreszelékkel díszítsük a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22

Ez a torta gazdag ízű és különleges, az ünnepi asztal koronája is lehet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!