r
Nosalty Logó

Rumos zserbógolyó

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Rumos zserbógolyó
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A golyókhoz

A bevonáshoz

Összesen 756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A golyókhoz

A bevonáshoz

Összesen 3020 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A golyókhoz

A bevonáshoz

Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1097 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    194.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2306.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    601 mg
  • Foszfor
    1155 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.8 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    4389 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 3020 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    656 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 452 kcal

Hozzávalók

A golyókhoz

A bevonáshoz

Elkészítés

A golyókhoz

  1. A barackot késes robotgéppel felaprítjuk, majd leöntjük a kicsit megmelegített rummal és aromával, puhulni hagyjuk.
  2. Ezután összedolgozzuk a többi hozzávalóval, apró diónyi gombócokat formálunk.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk, és egy kis időre betesszük a mélyhűtőbe, hogy megdermedjen.
  4. Közben gőz felett felolvasztjuk a kockákra tördelt csokoládét az olajjal együtt (célszerű minél kisebb edényt használni).
  5. A dermedt golyókba fogpiszkálót szúrunk, és az olvadt csokiba mártjuk úgy, hogy befedje, majd egy habszivacsba szúrjuk száradni.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 565
  • Tegnapi nézettség: 46
  • 7 napos nézettség: 226
  • Össznézettség: 65367
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Ajánló

Tipp: egyszerre csak kevés golyót vegyünk elő a mélyhűtőből, mert ha felenged, átszalad rajta a fogvájó. Ha megszáradtak papírkapszlikba rakjuk, fogyasztásig hidegre tesszük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rumos zserbógolyó
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, könnyen elkészíthető, sokáig eláll, az édesszájúaknak ajánlom.

Hozzávalók

A golyókhoz

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...