r
Nosalty Logó

Rumos-meggyes csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Rumos-meggyes csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 523 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 4187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 261 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 523 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    307.6 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2444 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1622 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1508 micro
Összesen 4187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni habbá, amikor felhabosodik, akkor 3 evőkanál cukorral kémény habbá verjük. A tojássárgáját kikavarjuk az olajjal, maradék 3 evőkanál kristálycukorral, majd belerakjuk a lisztet.
  2. A kikavart tojássárgájához veszünk ki a habból, fellazítjuk a tésztát, a többi habot apránként forgatjuk a masszába, hogy ne törjön a hab. Egy 26 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és belesimítjuk.
  3. 180 C előmelegített sütőben 30-35 sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Rácson hagyjuk kihűlni.
  4. A kihűlt tortát vízszintesen három lappá vágjuk. A tortatartóra vagy tányérra rakjuk az első lapot, megkenjük a tejszínes mascarponekrémmel, kirakjuk a rumos meggyel.
  5. Majd a következő lapot rárakjuk és ismét krém és rumos meggy. Végezetül rárakjuk a tetejét. A maradék tejszínt felverjük kemény habbá és egy habzsákba szedjük a díszítéshez.

Krém

  1. Amíg hűl a piskóta, addig a tejszínt felverjük kemény habbá. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral , majd hozzáadjuk apránként a felvert tejszínt és összekeverjük.

Díszítés

  1. A torta bevonásához a csokit, a vajat és az olajat vízgőz felett felolvasztjuk és a torta közepére öntjük. Hagyjuk, hogy lefolyjon az oldalára is. A torta tetejét tejszínhabcsíkokból négyzeteket készítünk, a négyzetek közepébe rakjuk a rumos meggyet és habrózsákkal díszítjük. A kész tortát hűtőbe rajuk legalább 2 órára, hogy a krém és a csokimáz megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 1795
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rumos-meggyes csokitorta
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...