Rumos-meggyes csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 28% Zsír
Piskóta
-
41g tojás52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
0g só0 kcal
-
9 kcal
Krém
-
31g mascarpone126 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
25g meggybefőtt18 kcal
Díszítés
-
25g meggybefőtt18 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
4 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
Összesen
523
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 28% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g meggybefőtt144 kcal
Díszítés
-
200g meggybefőtt144 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
35 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
4187
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 28% Zsír
Piskóta
-
20.6g tojás26 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
Krém
-
15.6g mascarpone63 kcal
-
0.4g porcukor2 kcal
-
12.5g habtejszín37 kcal
-
12.5g meggybefőtt9 kcal
Díszítés
-
12.5g meggybefőtt9 kcal
-
6.3g étcsokoládé34 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
6.3g habtejszín18 kcal
Összesen
261
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 38.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
523
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.1 g
Zsír
-
Összesen 307.6 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1529 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2444 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 452 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 1073 mg
-
Nátrium 546 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275.8 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 431.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1646 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 922 mg
-
Retinol - A vitamin: 1622 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 285 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1508 micro
Összesen
4187
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 ek finomliszt
-
1 csipet só
-
1 ek napraforgó olaj
Krém
-
250 g mascarpone
-
1 ek porcukor
-
2 dl habtejszín
Díszítés
-
10 dkg étcsokoládé
-
5 dkg vaj
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni habbá, amikor felhabosodik, akkor 3 evőkanál cukorral kémény habbá verjük. A tojássárgáját kikavarjuk az olajjal, maradék 3 evőkanál kristálycukorral, majd belerakjuk a lisztet.
- A kikavart tojássárgájához veszünk ki a habból, fellazítjuk a tésztát, a többi habot apránként forgatjuk a masszába, hogy ne törjön a hab. Egy 26 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és belesimítjuk.
- 180 C előmelegített sütőben 30-35 sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Rácson hagyjuk kihűlni.
- A kihűlt tortát vízszintesen három lappá vágjuk. A tortatartóra vagy tányérra rakjuk az első lapot, megkenjük a tejszínes mascarponekrémmel, kirakjuk a rumos meggyel.
- Majd a következő lapot rárakjuk és ismét krém és rumos meggy. Végezetül rárakjuk a tetejét. A maradék tejszínt felverjük kemény habbá és egy habzsákba szedjük a díszítéshez.
Krém
- Amíg hűl a piskóta, addig a tejszínt felverjük kemény habbá. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral , majd hozzáadjuk apránként a felvert tejszínt és összekeverjük.
Díszítés
- A torta bevonásához a csokit, a vajat és az olajat vízgőz felett felolvasztjuk és a torta közepére öntjük. Hagyjuk, hogy lefolyjon az oldalára is. A torta tetejét tejszínhabcsíkokból négyzeteket készítünk, a négyzetek közepébe rakjuk a rumos meggyet és habrózsákkal díszítjük. A kész tortát hűtőbe rajuk legalább 2 órára, hogy a krém és a csokimáz megdermedjen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 1835
- Feltöltés dátuma: 2023. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szekeres Lajosné Klári
122 recept