r
Nosalty Logó

Rumos-mazsolás torta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Rumos-mazsolás torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

577
Kalória
7.6g
Fehérje
79.1g
Szénhidrátok
23.8g
Zsír
44.2g
Víz
90g
Koleszterin
1.3g
Rost
52.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 577 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 577 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    190.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3677.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1111 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    633.2 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    353.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1948 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1846 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 4625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét egy kis csipet sóval kemény habbá verjük, majd a tojássárgákat a cukorral és vízzel világosodásig keverjük.
  2. Ezután beleforgatjuk a sütőporos lisztet, végül pedig finom mozdulatokkal a habot.
  3. Egy kisebb kapcsos tortaformának az alját kivajazzuk-lisztezzük, beleöntjük és 180 fokon előmelegített sütőben kb. 80 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhető.
  4. A krémhez a mazsolát fél órára beáztatjuk a rumba. A pudingot megfőzzük 6 ek cukorral, 4 dl tejjel úgy, hogy még az elején a forralni való tejhez öntjük a mazsolát, a rumot és az ételfestéket is. Miután elkészül kihűtjük, majd a felhabosított margarinhoz hozzákeverjük, végül vanília aromával ízesítjük még.
  5. A kihűlt piskótát három részre vágjuk, megtöltjük a rétegeket krémmel, a tetejét pedig porcukorral meghintjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Mert ennek megálmodásával ébredtem egy reggel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Pozsonyi kocka

A mákimádatom szinte határtalan, ezért ezt a finomságot is szoktam készíteni. Ha mákról van szó, nekem jöhet reggel, délben, este, éjjel. Sok év után, lassan már férjem is megszereti ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!