r
Nosalty Logó

Rumos-kávés szilvalekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Rumos-kávés szilvalekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1503 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 126 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1232 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2679 micro
  • β-crypt
    494 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 1503 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát alaposan megmossuk, kimagozzuk, és egy robotgéppel kissé pépesítjük. A cukrot, rumot és a dzsemfixet odakészítjük az asztalra a kifőzött és lecsepegtetett üvegekkel együtt (kb. 4 db kis méretű lekváros üveg).
  2. Egy nagyobb lábosban a kávé és a rum kivételével mindent felfőzünk magas hőfokon 20 percig, folyamatos kevergetés mellett, hogy azért le ne égjen. Ha letelt a húsz perc,utána hozzáadjuk a darált kávétmeg a rumot, majd tovább főzzük kevergetve még 10 percig.
  3. Ügyesen beletöltjük az üvegekbe, lezárjuk, és fejjel lefelé fordítva hagyjuk pihenni kb. 10 percig. Tekerjük bele egyenként konyharuhába, és tartsuk száraz meleg helyen addig, amíg a lekvár ki nem hűl. Utána már tehetjük az éléskamra polcára, de előtte feltétlen írjuk rá, mit is tartalmaz az üvegünk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2069
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Ajánló

Süteményekhez vagy reggelire a vajas pirítósra. Izgalmas ízű, nem túl édes lekvár.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a lekvár a Csokis fahéjas szilvalekvárral egy időben készült. Kíváncsi voltam a darált kávét, mint ízesítő anyagot,  lehet-e használni lekvárban. A rum úgy gondoltam, jó párosítás, hiszen a rumos kávé és a rumban eltett szilva létező dolog. Érdekes módon nem dominál egyik sem túlzottan, sőt a kávé inkább utóízként érződik. Kakaós süteményben lekvárként isteni finom, de nekem pirítóssal is bejön.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...