Rozmaringos sonkás-zöldséges rántotta
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.4 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 406 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1229.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 559 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 164.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 338 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 565 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1424 micro
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.8 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 812 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2458.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 556 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 632 mg
-
Nátrium 1117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 328.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 675 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 590 mg
-
Retinol - A vitamin: 560 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 1131 micro
-
β-crypt 138 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2847 micro
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 417.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 484 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Az újhagymát felkarikázzuk, a cukkinit felszeleteljük, majd a szeleteket négyfelé vágjuk, a paprikát vékony szeletekre, majd a szeletek is több, kisebb darabra vágjuk. A sonkát felcsíkozzuk.
- A tojásokat egyenként, külön kis tálkában felütjük, majd egy tálban ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, és felverjük.
- Serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, rádobjuk az apróra vágott zöldségeket, és a sonkát kissé megpirítjuk együtt a zöldségekkel, hozzáadjuk az aprított rozmaring leveleket, és az egészre ráöntjük a felvert tojásokat.Kissé lejjebb vesszük a lángot, nehogy megégjen az alja. Pár percre fedőt is tehetünk rá.
- Mikor már a felső része is kezd megsülni, egy fordító lapáttal vagy lapos fakanállal, az egyik felét ráfordítjuk a másikra, és így még egy pár percig sütjük.
- Tálaláskor megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5987
- Feltöltés dátuma: 2012. július 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egy laktató gyors, egyszerű reggeli. Nagyon szeretjük reggelire a tojásos ételeket, lehet az egyszerű lágy tojás pirítóssal vagy tükörtojás, aminek lágy a sárgája (ez a kisfiam kedvence), persze ilyenkor, kánikula idején ezeket inkább hanyagoljuk, ha nem vagyunk biztosak a tojások frissességében! De készíthetünk más típusú rántottát is. Én személy szerint oda vagyok a hagymás-gombás változatért, amiben alaposan lepirítva van a hagyma és a gomba, vagy a ropogósra sütött baconnel társított verzió is jöhet bármikor, de a különböző zöldségekkel (paprikával, paradicsommal, spárgával, uborkával, hagymával, cukkinivel, friss zöld fűszerekkel) és sonkával, kolbásszal, sajtokkal tuningolt verziók is. Mellé pedig az itthon sütött kenyér, zsemle vagy kifli teljes kiőrlésű lisztből vagy rozslisztből. Gyerekkoromban, anyai nagymamám úgy készítette nekünk a rántottát, hogy mackó sajtot szeletelt a rántottába, megsózta, megborsozta és a tetejére pedig szerecsendiót reszelt. Isteni finom volt. Régi, szép emlék. :-)