r
Nosalty Logó

Rozmaringos sonkás-zöldséges rántotta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rozmaringos sonkás-zöldséges rántotta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 682 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1229.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1424 micro
Összesen 341 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    812 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2458.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    1117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1131 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2847 micro
Összesen 682 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újhagymát felkarikázzuk, a cukkinit felszeleteljük, majd a szeleteket négyfelé vágjuk, a paprikát vékony szeletekre, majd a szeletek is több, kisebb darabra vágjuk. A sonkát felcsíkozzuk.
  2. A tojásokat egyenként, külön kis tálkában felütjük, majd egy tálban ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, és felverjük.
  3. Serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, rádobjuk az apróra vágott zöldségeket, és a sonkát kissé megpirítjuk együtt a zöldségekkel, hozzáadjuk az aprított rozmaring leveleket, és az egészre ráöntjük a felvert tojásokat.Kissé lejjebb vesszük a lángot, nehogy megégjen az alja. Pár percre fedőt is tehetünk rá.
  4. Mikor már a felső része is kezd megsülni, egy fordító lapáttal vagy lapos fakanállal, az egyik felét ráfordítjuk a másikra, és így még egy pár percig sütjük.
  5. Tálaláskor megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5991
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy laktató gyors, egyszerű reggeli. Nagyon szeretjük reggelire a tojásos ételeket, lehet az egyszerű lágy tojás pirítóssal vagy tükörtojás, aminek lágy a sárgája (ez a kisfiam kedvence), persze ilyenkor, kánikula idején ezeket inkább hanyagoljuk, ha nem vagyunk biztosak a tojások frissességében! De készíthetünk más típusú rántottát is. Én személy szerint oda vagyok a hagymás-gombás változatért, amiben alaposan lepirítva van a hagyma és a gomba, vagy a ropogósra sütött baconnel társított verzió is jöhet bármikor, de a különböző zöldségekkel (paprikával, paradicsommal, spárgával, uborkával, hagymával, cukkinivel, friss zöld fűszerekkel) és sonkával, kolbásszal, sajtokkal tuningolt verziók is. Mellé pedig az itthon sütött kenyér, zsemle vagy kifli teljes kiőrlésű lisztből vagy rozslisztből. Gyerekkoromban, anyai nagymamám úgy készítette nekünk a rántottát, hogy mackó sajtot szeletelt a rántottába, megsózta, megborsozta és a tetejére pedig szerecsendiót reszelt. Isteni finom volt. Régi, szép emlék. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...