Rozmaringos-krumplis pizza
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Simon Gábor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1229
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
4916
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.3 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4623.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 442 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 548 mg
-
Nátrium 3439 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 372.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
1229
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.1 g
Zsír
-
Összesen 102.8 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18495.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 377 mg
-
Kálcium 1769 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 2191 mg
-
Nátrium 13758 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 825.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1490.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 641 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 338 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 625 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
4916
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 686 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 510 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Pizza tészta
- Egy nagyobb méretű keverőtálba szitáljuk bele a finomlisztet és adjuk hozzá a sót.
- A vízbe keverjük bele az élesztőt, majd öntsük hozzá a liszthez. Pár laza mozdulattal forgassuk össze, hogy egyneművé váljon.
- Takarjuk le a tésztát, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy megszívhassa magát a liszt.
- Ezután elkezdhetjük dagasztani a tésztát, legalább 15 percig, hogy minél erősebb legyen a szerkezete.
- Hat egyforma részre szedjük szét, ezután tegyük a hűtőbe letakarva 48 órára kelni. (Olajuzzuk ki a formákat, hogy ne ragadjon bele)
- A megkelt tésztát érdemes pár mozdulattal egy széles pék spatulával újra kigombócozni. A felület inkább enyhén vizes legyen.
- Ezután szórjuk meg bőségesen liszttel a felületet és a tészta tetejét.
- Kezdjük el belülről kifelé haladva nyomkodni, nyújtani, így a levegő a szélébe fog menni.
Feltét
- A tejfölt keverjük ki simára, adjuk hozzá a finomra vágott rozmaringot, és a préselt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk meg, keverjük össze.
- A burgonyát vágjuk fel 1-2 mm vastagságúra, tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire. Sózzuk meg finoman, és süssük elő 10 percet 180°C-on.
- A kinyújtott tésztát kenjük meg a fűszeres tejföllel, reszeljük rá parmezánt, tegyük rá a burgonyát.
- 250°C-on kb 8-10 perc alatt süssük készre a pizzát.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 3839
- Feltöltés dátuma: 2021. június 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Simon Gábor
62 recept
Ha igazán kitartó és türelmes vagy, akkor néhány pizza után te is ilyen csodaszép buborékos tésztát fogsz tudni készíteni. A magas hidratáció miatt a nyújtás igényel némi tapasztalatot, viszont ha ráérzel az ízére akkor igazi pizzamesterré válhatsz.