r
Nosalty Logó

Rozmaringos-krumplis pizza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Simon Gábor
Rozmaringos-krumplis pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pizza tészta

Feltét

Összesen 1229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pizza tészta

Feltét

Összesen 4916 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pizza tészta

Feltét

Összesen 183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4623.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    3439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.1 g

Zsír

  • Összesen
    102.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18495.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    377 mg
  • Kálcium
    1769 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2191 mg
  • Nátrium
    13758 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    825.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1490.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 4916 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Pizza tészta

Feltét

Elkészítés

Pizza tészta

  1. Egy nagyobb méretű keverőtálba szitáljuk bele a finomlisztet és adjuk hozzá a sót.
  2. A vízbe keverjük bele az élesztőt, majd öntsük hozzá a liszthez. Pár laza mozdulattal forgassuk össze, hogy egyneművé váljon.
  3. Takarjuk le a tésztát, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy megszívhassa magát a liszt.
  4. Ezután elkezdhetjük dagasztani a tésztát, legalább 15 percig, hogy minél erősebb legyen a szerkezete.
  5. Hat egyforma részre szedjük szét, ezután tegyük a hűtőbe letakarva 48 órára kelni. (Olajuzzuk ki a formákat, hogy ne ragadjon bele)
  6. A megkelt tésztát érdemes pár mozdulattal egy széles pék spatulával újra kigombócozni. A felület inkább enyhén vizes legyen.
  7. Ezután szórjuk meg bőségesen liszttel a felületet és a tészta tetejét.
  8. Kezdjük el belülről kifelé haladva nyomkodni, nyújtani, így a levegő a szélébe fog menni.

Feltét

  1. A tejfölt keverjük ki simára, adjuk hozzá a finomra vágott rozmaringot, és a préselt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk meg, keverjük össze.
  2. A burgonyát vágjuk fel 1-2 mm vastagságúra, tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire. Sózzuk meg finoman, és süssük elő 10 percet 180°C-on.
  3. A kinyújtott tésztát kenjük meg a fűszeres tejföllel, reszeljük rá parmezánt, tegyük rá a burgonyát.
  4. 250°C-on kb 8-10 perc alatt süssük készre a pizzát.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 3839
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozmaringos-krumplis pizza
Simon Gábor 62 recept

Ha igazán kitartó és türelmes vagy, akkor néhány pizza után te is ilyen csodaszép buborékos tésztát fogsz tudni készíteni. A magas hidratáció miatt a nyújtás igényel némi tapasztalatot, viszont ha ráérzel az ízére akkor igazi pizzamesterré válhatsz.

Hozzávalók

Pizza tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...