Rozmaringos grissini Allisc konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Allisc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 10% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
341
kcal
- 10% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
400g finomliszt1456 kcal
-
250g tej140 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
6g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Összesen
2050
kcal
- 10% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
53.4g finomliszt194 kcal
-
33.4g tej19 kcal
-
3.3g vaj24 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
3.3g friss élesztő4 kcal
-
1.9g rozmaring2 kcal
-
3.2g olívaolaj28 kcal
Összesen
274
kcal
- 10% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 611.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 412 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
341
kcal
- 10% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.6 g
Zsír
-
Összesen 54.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3670.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 402 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 531 mg
-
Nátrium 2473 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 327.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
2050
kcal
- 10% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 490.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 330 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
274
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg finomliszt
-
2.5 dl tej
-
2.5 dkg vaj
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál cukor
-
2.5 dkg friss élesztő
-
2 szál rozmaring
Elkészítés
- A lisztet egy tálba szórjuk, közepébe mélyedést alakítunk ki. Mehet bele a só, cukor és a langyos tej. A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és letakarva szobahőmérsékleten hagyjuk pár percig, hogy elkezdjen dolgozni.
- Ha felfutott az élesztő, hozzáöntjük a megolvasztott vajat, a felaprított rozmaringot, és jól kidolgozzuk a tésztát (én robotgéppel dagasztom kb. 5 percig).
- Hogy könnyebben tudjunk dolgozni, négy felé osztjuk a tésztát, egyet a deszkára teszünk (és míg ezzel dolgozunk, a másik hármat letakarjuk, nehogy kiszáradjanak), 1 mm vastagra nyújtjuk, tetszőleges csíkokra felvágjuk, majd kisodorjuk egyenként a rudacskákat. Hasonlóan járunk el a másik három darabbal is.
- Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a pálcikákat, lekenjük olívaolajjal, és tetszés szerint még szórunk rá fűszereket.
- Forró sütőben (220°C ) 10-12 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4550
- Feltöltés dátuma: 2017. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Allisc
56 recept
Régen látott barátnőm jelentkezett be látogatóba hozzánk, egy kis borozgatós csevejre.... Ezúttal az ő kedvére sütöttem, ugyanis őt egykoron Rózmérinek becéztük, mivel a rozmaring volt a kedvenc fűszere. Kissé macerás egyenként megbögyörgetni, olajjal lekenni a rudacskákat, de jó kiadós adag lesz belőle. Süthetjük rozmaring helyett pirított hagymával, aprított olívabogyóval, megszórhatjuk mákkal vagy szezámmaggal is, illetve ha a lekenéshez préselt fokhagymával ízesített olajat használunk, rendkívül pikáns rágcsálnivalót tehetünk a vendégeink elé.