r
Nosalty Logó

Rozmaringos grissini Allisc konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Allisc
Rozmaringos grissini Allisc konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2050 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 341 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3670.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    2473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 2050 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szórjuk, közepébe mélyedést alakítunk ki. Mehet bele a só, cukor és a langyos tej. A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és letakarva szobahőmérsékleten hagyjuk pár percig, hogy elkezdjen dolgozni.
  2. Ha felfutott az élesztő, hozzáöntjük a megolvasztott vajat, a felaprított rozmaringot, és jól kidolgozzuk a tésztát (én robotgéppel dagasztom kb. 5 percig).
  3. Hogy könnyebben tudjunk dolgozni, négy felé osztjuk a tésztát, egyet a deszkára teszünk (és míg ezzel dolgozunk, a másik hármat letakarjuk, nehogy kiszáradjanak), 1 mm vastagra nyújtjuk, tetszőleges csíkokra felvágjuk, majd kisodorjuk egyenként a rudacskákat. Hasonlóan járunk el a másik három darabbal is.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a pálcikákat, lekenjük olívaolajjal, és tetszés szerint még szórunk rá fűszereket.
  5. Forró sütőben (220°C ) 10-12 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4550
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régen látott barátnőm jelentkezett be látogatóba hozzánk, egy kis borozgatós csevejre.... Ezúttal az ő kedvére sütöttem, ugyanis őt egykoron Rózmérinek becéztük, mivel a rozmaring volt a kedvenc fűszere. Kissé macerás egyenként megbögyörgetni, olajjal lekenni a rudacskákat, de jó kiadós adag lesz belőle. Süthetjük rozmaring helyett pirított hagymával, aprított olívabogyóval, megszórhatjuk mákkal vagy szezámmaggal is, illetve ha a lekenéshez préselt fokhagymával ízesített olajat használunk, rendkívül pikáns rágcsálnivalót tehetünk a vendégeink elé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...