r
Nosalty Logó

Rozalinda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rozalinda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Krém

Lapok

Összesen 743 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Krém

Lapok

Összesen 4456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Krém

Lapok

Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 743 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    279.5 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2815 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.1 g
  • Cukor
    410 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1904 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    1193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1861 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 4456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Krém

  1. Először a krémet készítjük el: 7 tojássárgáját kikeverünk 3 ek cukorral, 2 ek kakaóporral, 3 ek főzött kávéval és 2 szelet olvasztott csokoládéval, majd vízgőz fölött -folyamatosan keverve- besűrítjük.
  2. Hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen kihűlt, akkor összekeverjük 20 dkg vajjal, amit előzőleg habosra kevertünk 10 dkg darált pörkölt mogyoróval.
  3. A *tészta* a macaront rendszeresen sütőknek gyerekjáték lesz. A 7 tojásfehérjét fél citrom levével és 35 dkg cukorral gőz fölött keményre verjük. Ezt a műveletet meg lehet spórolni úgy, hogy a 35 dkg cukorból néhány evőkanál vízzel sűrű szirupot főzünk, és a már majdnem kemény tojáshabba belecsurgatjuk, hűlésig verjük.
  4. Ha készen van ez a habcsók-alap, akkor tepsi hátán, vajazott, lisztezett sütőpapíron 3 lapot sütünk belőle, bár sokkal inkább szárítjuk 60-70 fokon, mint sütjük.
  5. Ha minden kész, betöltjük a krémmel a lapokat, és kívülről is bevonjuk vele a tortát.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1761
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apai nagymamám receptje. Sokáig nem mertem nekiállni az első sikertelen próbálkozás után. Elég macerás, de megéri, mert mennyei finom sütemény!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...