r
Nosalty Logó

Roppanós diós krémes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katica
Roppanós diós krémes
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

398
Kalória
5.7g
Fehérje
39.2g
Szénhidrátok
25.1g
Zsír
23.2g
Víz
135.2g
Koleszterin
697.1mg
Rost
34.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    300.8 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2465.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.4 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    278 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2092 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2049 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1111 micro
Összesen 4766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 351 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Keverjük habosra a tojásfehérjéket a sóval, majd adjuk hozzá a cukrot apródonként, és verjük kemény habbá. Végül a dió és zsemlemorzsa keverékét enyhe mozdulatokkal, egy keverőlapáttal dolgozzuk bele.
  2. Egy 30 × 40 cm-es tepsibe tegyünk sütőpapírt, öntsük bele a masszát, egyenletesen terítsük el, és a tetejét egy villa segítségével hullámozzuk be.
  3. 180 C fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percig süssük, majd nézzük meg egy tűvel, hogy nem ragad-e. Ha még szükséges 5-10 percet hagyjuk, de a hőt mérsékeljük 160 C fokra.
  4. Rácsra téve, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd az aljáról a sütőpapírt óvatosan távolítsuk el. Vigyázat, nagyon könnyen törik.
  5. A kész tésztát vágjuk ketté hosszában. Az így kapott egyik lapra halmozzuk a krémet, egyenletesen eldolgozva rajta, majd a másik lappal betakarjuk.
  6. Hűtőben egy pár óra eltelte alatt kihűtjük. Forróvízbe mártott, éles késsel, tetszőleges szeletekre vagy kockákra vágva szervírozzuk.

Krém

  1. A tojássárgákat, a cukorral, a vanília kivonat hozzáadásával, a liszttel és a tejjel csomómentesre keverjük, és mérsékelt tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. A tűzről levéve teljesen kihűtjük - néha-néha belekeverve -, majd a vajat alaposan hozzáhabosítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40

Egy roppanós tészta és egy mesés, selymes, főzött krém...egy igazi ínyenc falat. Ha elkészül és hűtőbe kerül, mindenki azt kívánja, bárcsak lakat lenne az ajtaján!!!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!