r
Nosalty Logó

Ropogós virslitekercsek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Ropogós virslitekercsek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2765 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2917.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    1549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 692 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.5 g

Zsír

  • Összesen
    176.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11669.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    2894 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    2018 mg
  • Nátrium
    6194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    991 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    976 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 2765 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1254.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A virslit roppanósra főzzük, lehűtjük, majd minden szálat két részre vágunk.
  2. A kenyérszeletek széleit ledaraboljuk és az így kapott kis négyzetlapokat egyesével, sodrófa segítségével, óvatosan vékonyra nyújtjuk.
  3. Minden szeletre kenünk egy-egy kiskanál dijoni mustárt, rakunk egy-egy szelet sajtot és egy-egy darab virslit.
  4. Óvatosan feltekerjük, enyhén összenyomjuk, majd mindegyiket folpackba tekerjük és hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
  5. Tálalás előtt sütőben vagy serpenyőben pár perc alatt meggrillezzük őket, hogy a sajt megolvadjon, a kenyér héja pedig roppanósra piruljon.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11519
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 31.

Ajánló

Dijoni mustárba mártogassuk! Vékony virslit használjunk, különben nem fogjuk tudni beletekerni a kenyérbundába!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem vagyok nagy virslirajongó, de ez a Chaddar sajttal és dijoni mustárral feldobott változat rögtön megtetszett a francia receptek között! Nagyon fincsi kis falatkák: a roppanós virslit lágyan körbeveszi a karakteres mustár és az olvadt sajt íze, és mindezt egy ropogósra pirított kenyérbunda veszi körül. Praktikus, mert előre elkészíthető, a hűtőből kivéve néhány perc alatt kész ez a gyerekzsúrok, bulik nagy kedvence.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...