Ropogós sült komló
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
csakegygourmet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
114
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
454
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 67.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
114
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 41 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 82.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
454
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 58.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
98
kcal
Elkészítés
- Szedjünk egy jó adag komló hajtásvéget március-áprilisban. Körülbelül a felső 15 cm-es részük használható. Legjobbak a valamire felkapaszkodó vaskos, vöröses színűek.
- Vágjuk fel kb. 7 cm-es darabokra és a fokhagymával kezdjük el addig pirítani, amíg ropogós nem lesz.
- Tálaljuk eperrel, vagy tejföllel.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 1
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 122
- Feltöltés dátuma: 2024. április 22.
Ajánló
Zöldségköretként szoktam fogyasztani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
csakegygourmet
78 recept
Újabb kísérletezések a természetben szedhető vadnövényekből. Egyik kedvencem, tavaszi növényem. Íze hasonlóan kesernyés ízű mint a pitypang. Franciaországban termesztik is és kulináris élvezetnek számít az igen fiatal hajtásvég, ami még nem látott napvilágot, melyet ,,jet de houblon"-nak hívnak és spárgaszerűen készítik el.