r
Nosalty Logó

Ropogós paradicsomos-kukoricás bucik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nihonka
Ropogós paradicsomos-kukoricás bucik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 1030 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 208 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2711 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1930.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    16267 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 1030 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    3306 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Én kenyérsütőgépben készítettem el, de nélküle is elkészíthető, csak kézzel kell elvégeznünk a gyúrás részét a leírás alapján. A paradicsomlevet öntsük a gép üstjébe, ezután hozzáadjuk a kukoricát, beleszórjuk a lisztet, korpát, sót, cukrot, élesztőt, a gép leírása szerint.
  2. Ezután hagyjuk a gépet dolgozni, én egészen az első kelesztésig szoktam. A kukorica fagyasztott állapotban került a tésztába, így ebből is kiolvad némi víz, ezért a folyadékmennyiséget figyeljük, ha túl lágy lenne a tészta, még egy kevés lisztet adhatunk hozzá.
  3. Az így megkelt tésztát újra átgyúrjuk lisztezett deszkán, 10-12 részre osztjuk, megformázzuk szép gömbölyűre, és vizes konyharuhával letakarva, meleg helyen hagyjuk újra megkelni őket.

Tetejére

  1. A megkelt bucik tetejét jó mélyen keresztben bemetsszük, majd megkenjük majonézzel a bemetszést. Ebbe a vágásba szórjuk bele a kukoricát is, majd mehet a sütőbe.
  2. Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 16 perc alatt ropogósra sütjük. A megsült bucikat rácsra rakva hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 971
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 03.

Ajánló

Sütőtől is függ a sütés ideje idő, ezért mindenki a saját gépe alapján ellenőrizze sütés közben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós paradicsomos-kukoricás bucik
Nihonka 340 recept

Szerettem volna olyan zsemlét készíteni, amit nem kell semmivel megkenni, hanem magában is finom és ízletes. Így készült ez a nagyon szép színes, korpás-kukoricás buci.

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...