r
Nosalty Logó

Rongyos kiflik ahogy erikaeger készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
erikaeger
Rongyos kiflik ahogy erikaeger készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

1244
Kalória
24g
Fehérje
124.5g
Szénhidrátok
71.8g
Zsír
59.7g
Víz
95.9g
Koleszterin
5.7g
Rost
6.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 1244 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 4975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 350 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 1244 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    287.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4280.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1200 mg
  • Nátrium
    1878 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    238.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1541 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 4975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 350 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, és az összes hozzávalókkal kelt tésztát gyúrunk.
  2. Bőven duplájára kelesztjük.
  3. Majd ha megkelt, 8 darabra vágjuk, és amennyire tudjuk, vékonyra elnyújtjuk, majd megkenjük nem folyósra olvasztott margarinnal. Újabb adagot kinyújtunk, és rátesszük.
  4. Így kapunk 2x 4 lapos kis tészta anyagot, amit szépen szétnyújtunk, ha tudjuk kerekre, ha nem, az se baj, és én derelyevágóval körcikkszerűen felvagdostam, tehát az egyik tésztából lett 12 db.
  5. Újra megkenjük őket picit vajjal, és feltekerjük úgy, hogy a hegyes vége marad kifelé.
  6. Olajozott vagy zsírozott tepsibe pakoljuk, és hagyjuk kicsit megkelni, majd tojással megkenjük, és szezámmal megszórjuk.
  7. Ugyanígy csinálni a másik adag tésztát is, csak azt még feltekerés előtt megkenjük kb. 5 deka cukros dióval, amit kicsi vízzel tettünk kenhető állagúvá, és ezzel kenjük meg a kiskifliket belül, majd feltekerjük, és amikor ez az adag is megkelt a tepsiben, átkenjük tojással, és a még megmaradt diós kencét rákenjük kívülre is.
  8. Piros ropogósra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Csak úgy ötleteltem egy kis rongyos kifliszerűséget. :)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Mandulás bejgli

A bejglibe bizony nem csak mák vagy dió kerülhet: mandulával is teletölthetjük, így egy igazán elegáns, szinte luxussüteményt kapunk. Rejtsünk a közepére koktélcseresznyéket, hogy ...

Lakos Benedek

Gesztenyés bejgli

A bejglibe bizony nem csak mák vagy dió kerülhet: gesztenyepürével megtömve igazán ünnepi hangulatba hozhatjuk a rudakat. A krém alá ajánlott meggylekvárt kenni, hogy ne száradjon ki a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!