Rokforttal sütött nyári körte
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1465.9 g
-
Cink 134 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 258 mg
-
Nátrium 703 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.2 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 453.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 238 micro
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 49.8 g
Zsír
-
Összesen 59 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5863.4 g
-
Cink 534 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 1250 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 1033 mg
-
Nátrium 2812 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 333 g
-
Cukor 211 mg
-
Élelmi rost 67 mg
VÍZ
-
Összesen 1813.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 302 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 950 micro
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.5 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 69.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Hozzávalók
-
12 db körte
Elkészítés
- A körtéket hámozva vagy hámozatlanul (a körte minőségétől függően) félbevágjuk, kimagozzuk, tepsibe fektetjük.
- Féldiónyi rokfortot helyezünk a magház helyébe.
- Megsütjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6942
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 02.
Ajánló
bármikor (vendégnek is) melegen vagy hidegen
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A recept Bősze Ildikó találmánya, aki a piacom rendszeres látogatója. Mint a ’friss füge mascarponéval feladva’ tételnél leírtam, Ildikó nagyon igényes háziasszony, aki szereti a vendéget kényeztetni, és nem szereti pocsékolni kertjének gyümölcseit. Van egy öreg körtefájuk, ami – azóta, hogy a nyárikonyha ereszéből érkező víz a tövét locsolja szorgalmasan − ontja a gyümölcsöt. Nem tudjuk, milyen fajta, sárga héjú, gyorsan barnuló, apró körte. A héja kemény, Ildikó hámozza, mielőtt megsüti. Mútkor a piacon zöld apró körtét kaptam, abból sütöttem, annak nem tűnt vastagnak a héja, nem is hámoztam meg. Bevallva az őszintét: lehet meg kellett volna mégis hámozni, mert egyet kipróbáltam, úgy, hogy kikanalaztam a sajttal sült gyümölcshúst a héjából, hát − mit mondjak − finomabb volt. Héjastól is megettem belőle azonban majd’ az egész tepsit, nem lehet abbahagyni! Ildikó egyik menye, Nóra annyira imádja, hogy együltő helyében 30-at képes befalni a sütött félkörtékből, naponta akárhányszor. Pillanatnyilag Nóra ’elvonón’ van: naponta csak egyszer ’szolgálnak fel’ neki (no nem a cseléd, Ildikó eteti az aprónépet a szabadság alatt) rokforttal sütött körtét.