Rizsfelfújt ahogy Katharosz készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1005
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
4016
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 41.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 860 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.6 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 192.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 404 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 385 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 305 micro
Összesen
1005
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.5 g
Zsír
-
Összesen 165.9 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3439.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 1376 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 870 mg
-
Nátrium 898 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 530.5 g
-
Cukor 276 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 768.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1616 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 814 micro
-
Kolin: 741 mg
-
Retinol - A vitamin: 1539 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 915 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1218 micro
Összesen
4016
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rizst a hideg vízbe odatesszük főni és amikor a vizet magába szívta, felöntjük a tejjel, hozzáadunk 5 dkg margarint, egy csipet sót és felforraljuk.
- Közben bekapcsoljuk a sütőt és mérsékelt hőfokra állítjuk, a rizst fedővel letakarjuk és betesszük a sütőbe, puhára pároljuk a rizsszemeket.
- Ezalatt elkészítjük a krémet: a tojások sárgáját 10 dkg margarinnal, reszelt citromhéjjal, a kéféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vízbe áztatott, lecsepegtetett mazsolát. Majd a kész rizst beleforgatjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját is.
- Kivajazott, morzsával megszórt (közepes) tepsibe öntjük és megsütjük kb fél óra alatt.
- Ízlés szerint baracklekvárral stb. tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 39x22
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 559
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 156415
- Feltöltés dátuma: 2013. január 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Kezdő háziasszony koromban az első ételek között tanultam meg, azóta is szívesen készítem, bár az idő kicsit elszaladt már.