r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt ahogy Katharosz készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Rizsfelfújt ahogy Katharosz készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1005
Kalória
20.9g
Fehérje
132.6g
Szénhidrátok
41.5g
Zsír
192.2g
Víz
225.1g
Koleszterin
3.4g
Rost
69g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1005 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4016 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 1005 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    165.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3439.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1376 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.5 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    768.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1616 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    814 micro
  • Kolin:
    741 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 4016 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

  1. A rizst a hideg vízbe odatesszük főni és amikor a vizet magába szívta, felöntjük a tejjel, hozzáadunk 5 dkg margarint, egy csipet sót és felforraljuk.
  2. Közben bekapcsoljuk a sütőt és mérsékelt hőfokra állítjuk, a rizst fedővel letakarjuk és betesszük a sütőbe, puhára pároljuk a rizsszemeket.
  3. Ezalatt elkészítjük a krémet: a tojások sárgáját 10 dkg margarinnal, reszelt citromhéjjal, a kéféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vízbe áztatott, lecsepegtetett mazsolát. Majd a kész rizst beleforgatjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját is.
  4. Kivajazott, morzsával megszórt (közepes) tepsibe öntjük és megsütjük kb fél óra alatt.
  5. Ízlés szerint baracklekvárral stb. tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 39x22

Kezdő háziasszony koromban az első ételek között tanultam meg, azóta is szívesen készítem, bár az idő kicsit elszaladt már.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!