r
Nosalty Logó

Rizseshús 5.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Receptműves
Rizseshús 5.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1535.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    810.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1000 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 1612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    442 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, a hagymát, fokhagymát, paradicsomot megtisztítjuk és finomra kockázzuk.
  2. A vörös- és a fokhagymát kevés olajon csipet sóval üvegesre pároljuk.
  3. A húst a hagymákhoz adjuk és amikor enyhén fehéredik hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd felöntjük 1 dl vízzel.
  4. Fedő alatt összeforraljuk, majd hozzáadjuk a rizst és felöntjük 2 dl vízzel.
  5. Fedő alatt főzzük, amíg a rizs megpuhul.
  6. Adjuk hozzá a felaprított petrezselymet és kevergetve ellenőrizzük, hogy szükséges-e a rizshez további víz.
  7. Ha megfőtt a rizs, vegyük le a tűzről és tálalás előtt 5 percig fedő alatt hagyjuk, hogy a rizs megszívja magát a szafttal.
  • Receptkönyvben: 738
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 83301
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 06.

Ajánló

Azárazabb húst kedvelők karajból, szaftosabb húst kedvelők combból, vagy lapockából készítsék. Vegetáriánus és vegán étrendet követők készítsék hús helyett szeitánnal (búzahússal) Sertés helyett szárnyas húsból is készíthető. Illik hozzá még a majoranna is. A képen látható étel barna rizzsel készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Ha maradt egy kevés pörkölt, vagy kevés hús áll rendelkezésre, ajánlom ezt a könnyen, gyorsan elkészíthető egytálételt, amely csalamádéval tálalva annyira nagyszerű, mint amennyire egyszerű... Külön előnye a receptnek, hogy vegetáriánus és vegán étrendet követők hús helyett szeitánnal (búzahússal) elkészíthetik ugyanezen receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...