r
Nosalty Logó

Ringlószilvás morzsapite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koszider
Ringlószilvás morzsapite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Szilvatöltelék

Összesen 467 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Szilvatöltelék

Összesen 3743 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Szilvatöltelék

Összesen 284 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 467 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    163.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2926.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1354 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.4 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    520 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1136 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 3743 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Tészta

Szilvatöltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet keverjük el a sütőporral, a reszelt citromhéjjal és a fahéjjal. Már most begyújthatjuk a sütőt.
  2. A tojást habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd a hideg, kis kockákra felvágott vajjal.
  3. A vajas alapba két részletben keverjük el a lisztet. A kézi mixer habverő fejével csináljuk (kézzel ne nyúljunk bele), mert így nem tésztát, hanem darabos morzsát kapunk. Ne keverjük sokáig, mert a morzsák egyre nagyobbra dagadnak. Csak addig keverjük, míg a nagyobb tésztadarabok babszem méretűek lesznek.
  4. Most vegyük ki a morzsa kétharmadát, és kézzel gyúrjuk tésztalabdává. Jól alakítható, lágy tésztát kapunk, amit lapogassunk ki lepénnyé, és béleljük ki vele a 26 cm átmérőjű piteformát. Addig nyomogassuk a tésztát, míg ki nem tölti a formát, és egy kis peremet is gyártsunk. A formát semmivel sem kell kikenni, megszórni.
  5. Most szórjuk meg az alapot a darált dióval, majd a fél ringlókat sorakoztassuk a tálba, vágott felükkel felfelé. (Így biztosan nem áztatja el a tésztát.) A szilvás tálban visszamaradt levet is csorgassuk rá. Végezetül a maradék morzsával egyenletesen szórjuk meg, borítsuk be a ringlókat.
  6. Már jó meleg a sütő, kb. 40 percig sütjük a pitét, míg a morzsák a tetején szép aranybarna színűre pirulnak. A tálban hagyjuk kihűlni. Langyosan, hidegen egyaránt finom. 8 kiadós szelet lesz belőle.

Szilvatöltelék

  1. A szilvát megmossuk, leitatjuk, félbevágjuk, a magot kiszedjük. Alaposan elkeverjük a cukorral és a fahéjjal. Állni hagyjuk, míg a tészta elkészül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2957
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ringlószilvás morzsapite
koszider 90 recept

Kemény, de érett, apró szemű ringlóból a legfinomabb, de kipróbálhatjuk kék szilvából, kemény nektarinból is. Gyors, egyszerű, illatos és nagyon finom!

Hozzávalók

Tészta

Szilvatöltelék

Címlapról ajánljuk