r
Nosalty Logó

Ringlószilvás morzsapite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koszider
Ringlószilvás morzsapite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Szilvatöltelék

Összesen 467 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Szilvatöltelék

Összesen 3743 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Szilvatöltelék

Összesen 284 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 467 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    163.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2926.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1354 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.4 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    520 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1136 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 3743 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Tészta

Szilvatöltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet keverjük el a sütőporral, a reszelt citromhéjjal és a fahéjjal. Már most begyújthatjuk a sütőt.
  2. A tojást habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd a hideg, kis kockákra felvágott vajjal.
  3. A vajas alapba két részletben keverjük el a lisztet. A kézi mixer habverő fejével csináljuk (kézzel ne nyúljunk bele), mert így nem tésztát, hanem darabos morzsát kapunk. Ne keverjük sokáig, mert a morzsák egyre nagyobbra dagadnak. Csak addig keverjük, míg a nagyobb tésztadarabok babszem méretűek lesznek.
  4. Most vegyük ki a morzsa kétharmadát, és kézzel gyúrjuk tésztalabdává. Jól alakítható, lágy tésztát kapunk, amit lapogassunk ki lepénnyé, és béleljük ki vele a 26 cm átmérőjű piteformát. Addig nyomogassuk a tésztát, míg ki nem tölti a formát, és egy kis peremet is gyártsunk. A formát semmivel sem kell kikenni, megszórni.
  5. Most szórjuk meg az alapot a darált dióval, majd a fél ringlókat sorakoztassuk a tálba, vágott felükkel felfelé. (Így biztosan nem áztatja el a tésztát.) A szilvás tálban visszamaradt levet is csorgassuk rá. Végezetül a maradék morzsával egyenletesen szórjuk meg, borítsuk be a ringlókat.
  6. Már jó meleg a sütő, kb. 40 percig sütjük a pitét, míg a morzsák a tetején szép aranybarna színűre pirulnak. A tálban hagyjuk kihűlni. Langyosan, hidegen egyaránt finom. 8 kiadós szelet lesz belőle.

Szilvatöltelék

  1. A szilvát megmossuk, leitatjuk, félbevágjuk, a magot kiszedjük. Alaposan elkeverjük a cukorral és a fahéjjal. Állni hagyjuk, míg a tészta elkészül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2958
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ringlószilvás morzsapite
koszider 90 recept

Kemény, de érett, apró szemű ringlóból a legfinomabb, de kipróbálhatjuk kék szilvából, kemény nektarinból is. Gyors, egyszerű, illatos és nagyon finom!

Hozzávalók

Tészta

Szilvatöltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...