r
Nosalty Logó

Ricottás-paradicsomos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Ricottás-paradicsomos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 496 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3960 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1307.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 496 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    254.6 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1097 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10463 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    2430 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2290 mg
  • Nátrium
    5164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1083.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2145 micro
  • α-karotin
    513 micro
  • β-karotin
    2815 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1134 micro
Összesen 3960 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    715 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk, és elkeverjük egy teáskanál sóval.
  2. A liszthez adjuk a felkockázott hideg vajat, és elmorzsoljuk benne.
  3. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet, majd addig gyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta.
  4. A tésztát fóliába csomagoljuk, majd 20 percre a hűtőbe tesszük, utána pedig 5-6 percre a fagyasztóba.
  5. Közben kivajazunk és kilisztezünk egy pite formát, majd a keményre dermedt tésztát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Figyeljünk rá, hogy a szélére többet tegyünk, hiszen itt meg kell formázni a peremét is.
  6. A lereszelt tésztát középről kifelé haladva a kezünkkel óvatosan belenyomkodjuk a formába, hogy mindenhol szépen kitöltse.
  7. A kimaradt tojásfehérjével megkenjünk, villával alaposan megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.

A töltelékhez

  1. Amíg a tésztát elősütjük, addig elkészítjük hozzá a tölteléket. Ehhez a ricottát egy tálba tesszük, de ha nagyon darabos lenne, akkor érdemes előtte egy szitán áttörni.
  2. A parmezánt a ricottához reszeljük, sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk az apróra vágott friss bazsalikomot.
  3. A kapribogyót leöblítjük, hogy ne legyen túlzottan sós, majd felaprítjuk, és ez is jöhet a ricottához, és az egészet összekeverjük.
  4. Beletesszük a maradék tojásfehérjét, és hozzáütünk még egy tojást, majd alaposan eldolgozzuk.
  5. Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, és beleöntjük a ricottás keveréket, majd visszatesszük a sütőbe, és további 10-15 percig sütjük, amíg meg nem szilárdul.

A tetejére

  1. A megsült pitét kihűtjük, majd a tetejét friss, karikára vágott paradicsommal kirakjuk.
  2. Jöhet rá még kevés frissen őrölt só, bors, valamint egy kis bazsalikom és pirított fenyőmag!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30 cm
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 370
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13655
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennél a receptnél csak egy dologra kell ügyelni: kiválóan érett, édes paradicsomot használjunk hozzá, és lehetőleg annyi félét, ahányat csak tudunk, mert ettől lesz gyönyörű szép.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...