Ricottás-paradicsomos pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
23g vaj161 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
4g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
A töltelékhez
-
63g ricotta94 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
5g tojásfehérje3 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
5g kapribogyó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejére
-
63g paradicsom11 kcal
-
3g fenyőmag23 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
496
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
180g vaj1291 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
32g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
A töltelékhez
-
500g ricotta750 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
39g kapribogyó9 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejére
-
500g paradicsom90 kcal
-
27g fenyőmag182 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3960
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
16.7g finomliszt61 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
0.3g só0 kcal
A töltelékhez
-
27.8g ricotta42 kcal
-
5.6g parmezán sajt22 kcal
-
2.2g tojásfehérje1 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
2.2g kapribogyó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejére
-
27.8g paradicsom5 kcal
-
1.5g fenyőmag10 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
221
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 31.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1307.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 645 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 135.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 352 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1608 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
496
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.6 g
Zsír
-
Összesen 254.6 g
-
Telített zsírsav 143 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1097 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10463 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 2430 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 2290 mg
-
Nátrium 5164 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 294.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1083.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2405 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 152 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 526 mg
-
Retinol - A vitamin: 2145 micro
-
α-karotin 513 micro
-
β-karotin 2815 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 1134 micro
Összesen
3960
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 581.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 715 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
18 dkg vaj
-
1 db tojássárgája
-
4 ek víz
-
1 teáskanál só
A töltelékhez
-
50 dkg ricotta
-
10 dkg parmezán sajt
-
1 db tojásfehérje
-
1 db tojás
-
3 ek kapribogyó
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tetejére
-
5 közepes db paradicsom
-
3 ek fenyőmag
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet tálba szitáljuk, és elkeverjük egy teáskanál sóval.
- A liszthez adjuk a felkockázott hideg vajat, és elmorzsoljuk benne.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet, majd addig gyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta.
- A tésztát fóliába csomagoljuk, majd 20 percre a hűtőbe tesszük, utána pedig 5-6 percre a fagyasztóba.
- Közben kivajazunk és kilisztezünk egy pite formát, majd a keményre dermedt tésztát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Figyeljünk rá, hogy a szélére többet tegyünk, hiszen itt meg kell formázni a peremét is.
- A lereszelt tésztát középről kifelé haladva a kezünkkel óvatosan belenyomkodjuk a formába, hogy mindenhol szépen kitöltse.
- A kimaradt tojásfehérjével megkenjünk, villával alaposan megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.
A töltelékhez
- Amíg a tésztát elősütjük, addig elkészítjük hozzá a tölteléket. Ehhez a ricottát egy tálba tesszük, de ha nagyon darabos lenne, akkor érdemes előtte egy szitán áttörni.
- A parmezánt a ricottához reszeljük, sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk az apróra vágott friss bazsalikomot.
- A kapribogyót leöblítjük, hogy ne legyen túlzottan sós, majd felaprítjuk, és ez is jöhet a ricottához, és az egészet összekeverjük.
- Beletesszük a maradék tojásfehérjét, és hozzáütünk még egy tojást, majd alaposan eldolgozzuk.
- Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, és beleöntjük a ricottás keveréket, majd visszatesszük a sütőbe, és további 10-15 percig sütjük, amíg meg nem szilárdul.
A tetejére
- A megsült pitét kihűtjük, majd a tetejét friss, karikára vágott paradicsommal kirakjuk.
- Jöhet rá még kevés frissen őrölt só, bors, valamint egy kis bazsalikom és pirított fenyőmag!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30 cm
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 370
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 13655
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Ennél a receptnél csak egy dologra kell ügyelni: kiválóan érett, édes paradicsomot használjunk hozzá, és lehetőleg annyi félét, ahányat csak tudunk, mert ettől lesz gyönyörű szép.