Ricottás avokádó dip
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
145
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
581
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 620 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
145
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 50 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 945 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 277.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 356 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 232 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 2479 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 672 micro
Összesen
581
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 588 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A ricottát elkeverjük a citromhéjjal, 2 tk citromlével és 1 ek olajjal. Sóval és a chilipehellyel fűszerezzük.
- Az avokádót elfelezzük, kimagozzuk, meghántjuk, a húsát apró kockákra vágjuk. Az avokádót elkeverjük a maradék citromlével. A metélőhagymát gyűrűkre vágjuk.
- Az avokádó felét a ricottához adjuk, és botmixerrel pürésítjük. A ricottás avokádókrémhez keverjük a megmaradt avokádót (egy pár kivételével) és a metélőhagymát.
- A dipet megszórjuk a maradék avokádóval, és meglocsoljuk a maradék olajjal.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2670
- Feltöltés dátuma: 2014. március 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy frissítő citromos dip zöldségekhez vagy friss kenyérhez.