r
Nosalty Logó

Ribizlis-zselés túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ribizlis-zselés túrós
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A krémhez

A zseléhez

Összesen 533 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A krémhez

A zseléhez

Összesen 2127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A krémhez

A zseléhez

Összesen 115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1691.6 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 533 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6766.3 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    2177 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1254.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1090 micro
Összesen 2127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A zseléhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát: a tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verjük, mikor már majdnem kemény, akkor beletesszük kanalanként a cukrot, majd a tojássárgákat is. Végül a sütőporos kakaós lisztet is hozzákeverjük.
  2. A sütőpapírral kibélelt, oldalán kivajazott tortaformába öntjük a masszát, és az előmelegített sütőben készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  3. A túrókrémhez való hozzávalókat összekeverjük, villával alaposan áttörjük. Számomra a legegyszerűbb egy botmixerrel csinálni ezt a művelet, gyorsabb is, és nagyon krémes lesz így a túró.
  4. A tasakon levő utasítás szerint elkészítjük a zselét: a port a cukorral és a vízzel alaposan elkeverjük, felforraljuk 1 percig, majd a gázról levéve hűlni hagyjuk egy kicsit.
  5. Az összeállítás következik: a piskóta aljáról leszedjük a sütőpapírt, visszatesszük a formába, a tetejére kenjük a túrókrémet, bőven megszórjuk a ribizlivel, majd a zselét ráöntjük. Az egészet a hűtőbe tesszük, míg a zselé megdermed.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13155
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cukrászdákban kapható hasonló kinézetű süti ihlette. Amivel csak az a bajom, hogy mindig túl keveset veszek belőle.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A zseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...