r
Nosalty Logó

Révkalauz pecsenye

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Révkalauz pecsenye
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

807
Kalória
56.7g
Fehérje
60.2g
Szénhidrátok
38.3g
Zsír
181g
Víz
158.6g
Koleszterin
834.3mg
Rost
49.7g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 807 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3228 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2414.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    1013 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    181 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 807 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.8 g

Zsír

  • Összesen
    153.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9659.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    2103 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    2988 mg
  • Nátrium
    4051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    723.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 3228 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

  1. A disznócombot szépen megtisztítjuk, szárazra töröljük, lehártyázzuk.
  2. Éles késsel jó mély bemetszéseket ejtünk rajta.
  3. A fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük fokhagymanyomón, összekeverjük a reszelt parmezánnal, bazsalikommal, és frissen őrölt fekete borssal. Öntünk bele egy kis olívaolajat, akkor jó, ha kicsit keménykés, pasztaszerűre sikerül kikeverni.
  4. A bevágásokat a combon kicsit tágíthatjuk az ujjunkkal, majd óvatosan kenjük bele a parmezános pasztát (én egy kiskanál végével csináltam, de habzsákkal is lehet próbálkozni).
  5. Ha mindet belenyomtuk, a húst tepsibe tesszük, leöntjük a forró zsírral, öntünk alá fél dl vizet, letakarjuk alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 70 percig sütjük.
  6. Ha letelt a 70 perc, a mézet kicsit megmelegítjük, összekeverjük a szójaszósszal, levesszük az alufóliát, és megkenjük vele a combot.
  7. A fóliát már nem tesszük vissza, a sütőt visszavesszük 175 fokra. A kenést még kétszer, öt perces időközönként megismételjük, végül az egész szószt ráöntve.
  8. Még 10-15 percig sütjük alacsony fokozaton, a saját levével néha meglocsolgatva.
  9. Sütőből kivéve 5-10 percig állni hagyjuk, majd szeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Apukámék szüretelni mentek hétvégére, és megígértem nekik, ha még egy napig maradnak, valami egészen finom vacsival fogom őket várni. Mivel már úgyis rég ki akartam próbálni ezt a receptet - Váncsa István Ezeregy receptje közül az egyik - tulajdonképpen duplán jól jártam :).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!