Révkalauz pecsenye
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
200g sertéscomb364 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
38g parmezán sajt147 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
8g disznózsír68 kcal
-
0g bors1 kcal
-
60g méz182 kcal
-
8g szójaszósz5 kcal
Összesen
807
kcal
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
800g sertéscomb1456 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
150g parmezán sajt588 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
-
1g bors3 kcal
-
240g méz730 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
Összesen
3228
kcal
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
58.1g sertéscomb106 kcal
-
8.7g fokhagyma12 kcal
-
10.9g parmezán sajt43 kcal
-
0.4g bazsalikom0 kcal
-
2.2g disznózsír20 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
17.4g méz53 kcal
-
2.2g szójaszósz1 kcal
Összesen
235
kcal
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.7 g
Zsír
-
Összesen 38.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2414.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 526 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 747 mg
-
Nátrium 1013 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.2 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 181 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
807
kcal
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 226.8 g
Zsír
-
Összesen 153.2 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9659.1 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 2103 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 2988 mg
-
Nátrium 4051 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 240.8 g
-
Cukor 199 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 723.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 367 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 203 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 637 mg
-
Retinol - A vitamin: 342 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 361 micro
Összesen
3228
kcal
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 701.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 294 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg sertéscomb
-
2 fej fokhagyma
-
15 dkg parmezán sajt
-
2 ek disznózsír
-
1 kk bors
-
1.5 dl méz
-
3 ek szójaszósz
Elkészítés
- A disznócombot szépen megtisztítjuk, szárazra töröljük, lehártyázzuk.
- Éles késsel jó mély bemetszéseket ejtünk rajta.
- A fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük fokhagymanyomón, összekeverjük a reszelt parmezánnal, bazsalikommal, és frissen őrölt fekete borssal. Öntünk bele egy kis olívaolajat, akkor jó, ha kicsit keménykés, pasztaszerűre sikerül kikeverni.
- A bevágásokat a combon kicsit tágíthatjuk az ujjunkkal, majd óvatosan kenjük bele a parmezános pasztát (én egy kiskanál végével csináltam, de habzsákkal is lehet próbálkozni).
- Ha mindet belenyomtuk, a húst tepsibe tesszük, leöntjük a forró zsírral, öntünk alá fél dl vizet, letakarjuk alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 70 percig sütjük.
- Ha letelt a 70 perc, a mézet kicsit megmelegítjük, összekeverjük a szójaszósszal, levesszük az alufóliát, és megkenjük vele a combot.
- A fóliát már nem tesszük vissza, a sütőt visszavesszük 175 fokra. A kenést még kétszer, öt perces időközönként megismételjük, végül az egész szószt ráöntve.
- Még 10-15 percig sütjük alacsony fokozaton, a saját levével néha meglocsolgatva.
- Sütőből kivéve 5-10 percig állni hagyjuk, majd szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 224
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13530
- Feltöltés dátuma: 2010. október 18.
Ajánló
Nálunk krumplipüré-uralom van, így azzal készült, de a zsírban kérgesre-ropogósra sült tört-krumpli is jó választás lehet...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Apukámék szüretelni mentek hétvégére, és megígértem nekik, ha még egy napig maradnak, valami egészen finom vacsival fogom őket várni. Mivel már úgyis rég ki akartam próbálni ezt a receptet - Váncsa István Ezeregy receptje közül az egyik - tulajdonképpen duplán jól jártam :).