Rétesbatyu
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
50g réteslap148 kcal
Az almás réteshez: (2 batyu)
-
167g alma78 kcal
-
7g nádcukor25 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
8g búzadara29 kcal
-
9g dió57 kcal
A körtés réteshez: (1 batyu)
-
133g körte68 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
3g nádcukor13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4g búzadara14 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
3g fenyőmag20 kcal
-
17g vaj120 kcal
A tetejére
Összesen
582
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
150g réteslap443 kcal
Az almás réteshez: (2 batyu)
-
500g alma234 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
24g búzadara86 kcal
-
26g dió170 kcal
A körtés réteshez: (1 batyu)
-
400g körte205 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
12g búzadara43 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
9g fenyőmag61 kcal
-
50g vaj359 kcal
A tetejére
Összesen
1745
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
12.3g réteslap36 kcal
Az almás réteshez: (2 batyu)
-
41g alma19 kcal
-
1.6g nádcukor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
2g búzadara7 kcal
-
2.1g dió14 kcal
A körtés réteshez: (1 batyu)
-
32.8g körte17 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0.8g nádcukor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g búzadara4 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
0.7g fenyőmag5 kcal
-
4.1g vaj29 kcal
A tetejére
Összesen
142
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.2 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 237.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
582
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 65.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 594.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 297 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 273.6 g
-
Cukor 119 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 711.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 359 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 256 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 294 micro
Összesen
1745
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Egy batyuhoz 2 réteslapot használunk. Megkenünk minden réteslapot olvasztott vajjal, kettőt egymásra teszünk.
- A közepén egy tenyérnyi területre elszórunk 1 ek búzadarát, erre rá a pirított magot, majd a cukorral, fahéjjal, citromlével megszórt kis kockákra felvágott gyümölcsöt.
- A tésztát összefogjuk, hogy egy nagy maréknyi csomagocska legyen belőle, és egy cérnával lazán megkötjük, hogy ne tudjon szétnyílni, de a cérna ne is vágja el.
- Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Kiszedve, fahéjas porcukorral szórjuk meg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x32
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 6520
- Feltöltés dátuma: 2012. január 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Ezt a receptet Ernyei Béla kedvesétől láttam egy főzős műsorban és azonnal elhatároztam, hogy elkészítem. Fiam már meg is rendelte az új adagot holnapra.