Retek katicák
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
45g snidling14 kcal
-
50g retek7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
38g krémsajt94 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
3g majonéz15 kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
180g snidling54 kcal
-
200g retek29 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
150g krémsajt375 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
11g majonéz59 kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
26.2g snidling8 kcal
-
29.2g retek4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.6g vöröshagyma2 kcal
-
21.9g krémsajt55 kcal
-
14.6g vaj105 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1.6g majonéz9 kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 96.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1217 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 123.7 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 684.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 387.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1076 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 392 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4867 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 601 micro
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 710 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Hozzávalók
-
1 csokor snidling
-
0.5 db vöröshagyma
-
15 dkg krémsajt
-
1 csipet só
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
Elkészítés
- A megtisztított retkek alsó részét levágjuk, hogy a katica szépen megüljön. Csápoknak kis gyökereket hagyunk. Ha csak egy gyökérszálunk van, akkor abból levágunk, és pl. hústű segítségével pici lyukat fúrunk, és a hústűvel beleszúrjuk a lyukba a másik felét a gyökérnek, így kapunk két csápot.
- A felső részt vízszintesen és függőlegesen bevágjuk, leemeljük. Elkészítjük a levágott részekből a szárnyakat, majonézzel (vagy lyukasztással) pöttyöket teszünk rá.
- A retkek belsejét kivájjuk, hegyes késsel kifúrjuk a szemek helyét, a szemüregekbe helyezzük a fehérborsokat (vagy lehet egyszerűen majonézpöttyel, fúrás nélkül).
- A masszát elkészítjük: a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a snidlinget szintén. A krémsajtot, a vajat, a fűszereket és a hagymákat elkeverjük. Ezzel megtöltjük a katicák belsejét, majd ráhelyezzük a szárnyakat.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9765
- Feltöltés dátuma: 2012. március 29.
Ajánló
Gyerekeknél biztos sikert arat, akár húsvétra, akár csak ha egy gyerekzsúrra készítjük elt! Látványos, ugyanakkor viszonylag könnyedén elkészíthető falatkák. Így talán rávehetjük a gyerkőcöket ennek az ízletes zöldségnek a fogyasztására!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Idén januártól részt vettem egy online receptversenyen, ahol bejutottam a 10 legjobb séf közé, az utolsó, kihívásokkal teli szakaszba. Ebben a részben három témahetünk volt, ezek közül az egyik a húsvéttal kapcsolatos ételek elkészítése, bemutatása volt. Feltétel volt, hogy még sehol nem kerülhetett publikálásra (sem blogban, sem más webszakácskönyvben) az adott étel, így ezeket mind akkor kellett megfőznünk, elkészítenünk! Nagyon élveztem, sokat tanultam, és úgy érzem fejlődtem mind a fotózás, mind a gasztronómia területén! Most a húsvét témahét egyik darabját mutatom be.