Részeges brassói aprópecsenye
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Mercedes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
150g sertés szűzpecsenye164 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
1g majoranna2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
1 kcal
-
13g tv-paprika2 kcal
Összesen
483
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
600g sertés szűzpecsenye654 kcal
-
200g vöröshagyma73 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
400g zöldborsó324 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
6 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
Összesen
1932
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
36.5g sertés szűzpecsenye40 kcal
-
12.2g vöröshagyma4 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
6.1g füstölt szalonna40 kcal
-
12.2g fehérbor10 kcal
-
0.2g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
24.3g zöldborsó20 kcal
-
2.7g petrezselyem1 kcal
-
1.6g hegyes erős paprika0 kcal
-
3g tv-paprika0 kcal
Összesen
116
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.8 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 887.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 541 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 309.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 216 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 1086 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3154 micro
Összesen
483
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 159.4 g
Zsír
-
Összesen 85.2 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 480 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3549.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 352 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 380 mg
-
Foszfor 2164 mg
-
Nátrium 415 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.1 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1237.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 368 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 291 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 863 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 633 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 4343 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12617 micro
Összesen
1932
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 75.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 768 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
-
200 g vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
100 g füstölt szalonna
-
1 ek majoranna
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
400 g zöldborsó
-
1 csokor petrezselyem
-
0.5 közepes db hegyes erős paprika
-
0.5 közepes db tv-paprika
Elkészítés
- A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd ujjnyi széles 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk.
- A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, majd uborkagyalun vékonyan felszeleteljük.
- A szalonnát gyufaszál vékony csíkokra metéljük, pirosra sütjük. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, aztán aláöntjük a bort, és hagyjuk elfőni.
- Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, meghintjük a majorannával, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, lassú tűzön fedő alatt puhára pároljuk. Elfőtt levét fehérborral, vagy húslével pótoljuk.
- A petrezselymet finomra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, magjait eltávolítjuk, majd apróra kockázzuk.
- A húshoz hozzáadjuk a zöldborsót. Amikor megpuhult, zsírjára sütjük a húst, a paprikakockákkal összeforrosítjuk, utána sózunk, borsozunk.
- Tálaláskor lazán belekeverjük a petrezselymet.
- Rozmaringosvagy sült burgonyával tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 150
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 26587
- Feltöltés dátuma: 2012. február 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mercedes
302 recept
Ha a páromnak kedveskedni akarok, akkor ezzel a brassóival tuti leveszem a lábáról. Hogy Brassó városához van-e valami köze, azt a mai napig nem tudják. Az eredeti recept zöldborsó nélkül készül, mára azonban már elmaradhatatlan hozzávalójává vált.