r
Nosalty Logó

Részeges brassói aprópecsenye

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mercedes
Részeges brassói aprópecsenye
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

483
Kalória
39.8g
Fehérje
23.3g
Szénhidrátok
21.3g
Zsír
309.4g
Víz
120g
Koleszterin
7.6g
Rost
8.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1932 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    309.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1086 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3154 micro
Összesen 483 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3549.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2164 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1237.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    863 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    4343 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12617 micro
Összesen 1932 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd ujjnyi széles 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, majd uborkagyalun vékonyan felszeleteljük.
  3. A szalonnát gyufaszál vékony csíkokra metéljük, pirosra sütjük. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, aztán aláöntjük a bort, és hagyjuk elfőni.
  4. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, meghintjük a majorannával, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, lassú tűzön fedő alatt puhára pároljuk. Elfőtt levét fehérborral, vagy húslével pótoljuk.
  5. A petrezselymet finomra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, magjait eltávolítjuk, majd apróra kockázzuk.
  6. A húshoz hozzáadjuk a zöldborsót. Amikor megpuhult, zsírjára sütjük a húst, a paprikakockákkal összeforrosítjuk, utána sózunk, borsozunk.
  7. Tálaláskor lazán belekeverjük a petrezselymet.
  8. Rozmaringosvagy sült burgonyával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Ha a páromnak kedveskedni akarok, akkor ezzel a brassóival tuti leveszem a lábáról. Hogy Brassó városához van-e valami köze, azt a mai napig nem tudják. Az eredeti recept zöldborsó nélkül készül, mára azonban már elmaradhatatlan hozzávalójává vált.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!