r
Nosalty Logó

Répatorta Rékus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Répatorta Rékus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4073 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    2212 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    145 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4717.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1105 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1901 mg
  • Nátrium
    1414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.7 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22121 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1468 micro
Összesen 4073 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    696 micro
  • β-karotin
    1658 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A porcukrot a tojássárgákkal és az olajjal összekeverjük, majd hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot, a kevés citromlevet és a lisztet, amibe már előtte belekevertük a sütőport.
  2. A tojásfehérjékből habot verünk, és a masszához forgatjuk óvatosan.
  3. Miután a sütőt előmelegítettük, sütőpapírral bélelt tortaformában kb. 30-40 percig sütjük. Közben figyelni kell, nehogy megégjen a teteje, ha nagyon kezd barnulni, 10 percre letakarjuk fóliával, majd levesszük, és tűpróbával nézzük, mikor jó a tészta.
  4. Miután megsült, amáz hozzávalóit egyszerűen összekeverjük és ha a torta kihűlt, tetszés szerint díszítjük vele a torta tetejét, és akár az oldalát is.
  5. Díszítésképpen vehetünk még rá marcipán figurákat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4583
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A répát nemcsak a hétvégén főzött levesben használhatod fel, hanem akár süteményben is.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...