r
Nosalty Logó

Répatorta - amennyire diétásan csak lehet

1,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mortisha 01
Répatorta - amennyire diétásan csak lehet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

208
Kalória
6.7g
Fehérje
21.5g
Szénhidrátok
10.7g
Zsír
50.8g
Víz
45g
Koleszterin
3.1g
Rost
2.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1664 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3687 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5461.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    2414 mg
  • Nátrium
    1369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    406 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29498 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1765 micro
Összesen 1664 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1284 micro
  • β-karotin
    3060 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

  1. A répát lereszeljük - a textúra miatt használjuk a finom és a durvább reszelőt fele-fele arányban!
  2. A lereszelt répát egy nagy tálban keverjük össze a leszitált zabpehelyliszttel, a két tojással, sütőporral, édesítőszerrel, gyömbérrel, fahéjjal és egy evőkanál olívaolajjal. Sűrűn folyós masszát kell kapjunk.
  3. A répás keveréket egy kivajazott sütőformába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ekkor a teteje már megszilárdult, sötétbarna, mivel a sok répa karamellizálódik, a belseje pedig finom szaftos, de már nem ragad. Rácsra tesszük kihűlni.
  4. A mascarponét kikeverjük a folyékony édesítőszerrel, hogy teljesen krémszerű, könnyen kenhető legyen.
  5. A kihűlt tortát félbevágjuk, az alsó felét megkenjük a krém felével. A maradék krémmel bevonjuk a tortánk tetejét. Díszíthetjük pár gerezd dióval, nagyon jól mutat rajta!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20

A párom nagy kedvence a répatorta - ami az eredeti recept szerint igencsak bővelkedik cukorban, olajban és fehér lisztben.  Ezért készítettem egy IR és alakbarát verziót, ami annyira fincsi lett, hogy magam is meglepődtem :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!