r
Nosalty Logó

Reform túróbomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
krisztaaa
Reform túróbomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 2071 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 129 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.2 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    896 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5025.3 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1761 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1126.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    192 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    719 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1155 micro
Összesen 2071 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.1 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat ketté választjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük az édesítővel, amíg az fel nem olvad benne, illetve el nem kezd fehéredni.
  2. Mixerrel eloszlatjuk benne a szódabikarbónát. Közben felverjük a tojásfehérjét, amíg kemény hab nem lesz. Végül apránként adagoljuk a lisztet a sárgájás keverékhez, fellazítjuk tojásfehérjével.
  3. Óvatosan keverjük, nehogy a habot összetörjük. Sütőben, 180 °C-on kb. 15-20 percig kell sütni. Téglalap alakú tepsiben sütjük meg (a tepsit előtte kivajazni, belisztezni kell).
  4. Amikor kisült a piskóta, rögtön kivesszük a tepsiből. Óvatosan egy konyharuhára tesszük, és a konyharuhával együtt felgöngyöljük. Amikor kihűlt, ízlés szerinti lekvárral megkenjük és felkarikázzuk.

Krém

  1. A joghurtot elkeverjük a túróval és az édesítővel. A zselatint fél dl tejben vagy vízben feloldjuk, melegítjük, de nem forraljuk. Kicsit kihűtjük, majd a joghurtos keverékhez öntjük, de közben mixerrel eloszlatjuk.
  2. A gyümölcsöket is beleöntjük, kicsit ezt is lehet mixerrel keverni. Ha használunk tejszínhabot, akkor felverjük. Mielőtt megkötne a zselatin, beleforgatjuk óvatosan fakanállal.
  3. Egy formát kibélelünk fóliával, majd kirakjuk a felkarikázott piskótával. Én a torta aljára is szoktam hagyni. Ha kiraktuk a formát, a joghurtos keveréket beleöntjük, a tetejére is teszünk piskótát, és mehet a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 956
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
krisztaaa 12 recept

Megunhatatlannak számít nálunk a joghurt, illetve túró alapú desszert, hát még ha párosul némi idénygyümölcs is. Formába öntve, kevés piskótával tökéletes vendégváró lehet alakbarát verzióban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...