r
Nosalty Logó

Reform túróbomba

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
krisztaaa
Reform túróbomba
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

259
Kalória
13.9g
Fehérje
25.3g
Szénhidrátok
11.2g
Zsír
140.8g
Víz
112g
Koleszterin
1.4g
Rost
13.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 2071 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 129 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.2 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    140.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    896 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5025.3 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1761 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1126.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    192 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    719 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1155 micro
Összesen 2071 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.1 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat ketté választjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük az édesítővel, amíg az fel nem olvad benne, illetve el nem kezd fehéredni.
  2. Mixerrel eloszlatjuk benne a szódabikarbónát. Közben felverjük a tojásfehérjét, amíg kemény hab nem lesz. Végül apránként adagoljuk a lisztet a sárgájás keverékhez, fellazítjuk tojásfehérjével.
  3. Óvatosan keverjük, nehogy a habot összetörjük. Sütőben, 180 °C-on kb. 15-20 percig kell sütni. Téglalap alakú tepsiben sütjük meg (a tepsit előtte kivajazni, belisztezni kell).
  4. Amikor kisült a piskóta, rögtön kivesszük a tepsiből. Óvatosan egy konyharuhára tesszük, és a konyharuhával együtt felgöngyöljük. Amikor kihűlt, ízlés szerinti lekvárral megkenjük és felkarikázzuk.

Krém

  1. A joghurtot elkeverjük a túróval és az édesítővel. A zselatint fél dl tejben vagy vízben feloldjuk, melegítjük, de nem forraljuk. Kicsit kihűtjük, majd a joghurtos keverékhez öntjük, de közben mixerrel eloszlatjuk.
  2. A gyümölcsöket is beleöntjük, kicsit ezt is lehet mixerrel keverni. Ha használunk tejszínhabot, akkor felverjük. Mielőtt megkötne a zselatin, beleforgatjuk óvatosan fakanállal.
  3. Egy formát kibélelünk fóliával, majd kirakjuk a felkarikázott piskótával. Én a torta aljára is szoktam hagyni. Ha kiraktuk a formát, a joghurtos keveréket beleöntjük, a tetejére is teszünk piskótát, és mehet a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Megunhatatlannak számít nálunk a joghurt, illetve túró alapú desszert, hát még ha párosul némi idénygyümölcs is. Formába öntve, kevés piskótával tökéletes vendégváró lehet alakbarát verzióban.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!