Reform töltött paprika - húsmentes
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
-
2 ek napraforgó olaj
-
1.5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
10 dkg gersli
-
1 db tojás
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
300g paprika49 kcal
-
44 kcal
-
47 kcal
-
25 kcal
-
333g víz0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
100g tofu144 kcal
-
33g gersli117 kcal
-
18g tojás23 kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
900g paprika148 kcal
-
160g sűrített paradicsom131 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
75 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
300g tofu432 kcal
-
100g gersli352 kcal
-
55g tojás69 kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
35.2g paprika6 kcal
-
6.3g sűrített paradicsom5 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
3 kcal
-
39.2g víz0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
11.7g tofu17 kcal
-
3.9g gersli14 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1460.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 758 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 15 mg
Víz
-
Összesen 689.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 210 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 997 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 15341 micro
-
Lut-zea 990 micro
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.2 g
Zsír
-
Összesen 50.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4382.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 2274 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 436 mg
-
Foszfor 1240 mg
-
Nátrium 277 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 45 mg
Víz
-
Összesen 2068.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 333 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 629 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 289 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 201 micro
-
β-karotin 2991 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 46022 micro
-
Lut-zea 2970 micro
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 81 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1802 micro
-
Lut-zea 116 micro
Elkészítés
- Az olajból és a lisztből kevés rántást készítünk. Felöntjük a vízzel és a higított paradicsompürével. Ízesítjük sóval, édesítőszerrel, oregánóval, bazsalikommal és borssal. Annyira higítsuk vízzel a paradicsompürét, hogy a paprikákat majd ellepje a szósz. Sűrítsük be kissé a paradicsommártást, és forraljuk fel. Amíg a melegítése zajlik, készítsük el a paprikákat.
- Mossuk meg, és csumázzuk ki a paprikákat.
- A tofut villával törjük össze, üssünk hozzá egy tojást, adjuk hozzá a geslit, fűszerezzük ezt is olaszosan, sózzuk. Jól keverjük ki, és töltsük meg vele a paprikákat.
- Tegyük a megtöltött paprikákat a felforrt és tökéletesre ízesített mártásba, lassú tűzön, fedő alatt főzzük egy órán át. Ha nagyon sűrűnek találjuk a mártást, vizet adhatunk hozzá, hiszen a gersli ettől fog megpuhulni.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 70 perc
A töltött paprikában az a jó, hogy ezerféleképpen elkészíthető. Nem volt kedvem húst enni, inkább húsmentes hétkezdésre vágytam, és valamire, aminek szezonja van. Lecsópaprikát vettem, elég aprókák voltak, így ebből a töltelékmennyiségből 9-et tudtam betölteni. A töltelék nem áll össze "gombóccá", így inkább csak töltésre javaslom. A paradicsompüréből ritkán kapni 28-30 ref.%-osat. Én csak ebből szeretek főzni. Az étel finom olaszos jellegű lett.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!