r
Nosalty Logó

Reform töltött paprika - húsmentes

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Reform töltött paprika - húsmentes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1348 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    689.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    997 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    15341 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 449 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4382.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    2274 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1240 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    2068.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    629 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    201 micro
  • β-karotin
    2991 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    46022 micro
  • Lut-zea
    2970 micro
Összesen 1348 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1802 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajból és a lisztből kevés rántást készítünk. Felöntjük a vízzel és a higított paradicsompürével. Ízesítjük sóval, édesítőszerrel, oregánóval, bazsalikommal és borssal. Annyira higítsuk vízzel a paradicsompürét, hogy a paprikákat majd ellepje a szósz. Sűrítsük be kissé a paradicsommártást, és forraljuk fel. Amíg a melegítése zajlik, készítsük el a paprikákat.
  2. Mossuk meg, és csumázzuk ki a paprikákat.
  3. A tofut villával törjük össze, üssünk hozzá egy tojást, adjuk hozzá a geslit, fűszerezzük ezt is olaszosan, sózzuk. Jól keverjük ki, és töltsük meg vele a paprikákat.
  4. Tegyük a megtöltött paprikákat a felforrt és tökéletesre ízesített mártásba, lassú tűzön, fedő alatt főzzük egy órán át. Ha nagyon sűrűnek találjuk a mártást, vizet adhatunk hozzá, hiszen a gersli ettől fog megpuhulni.
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 19340
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 15.

Ajánló

Főtt burgonyával, teljes őrlésű kenyérrel, fehér kenyérrel ajánlom, de én csak úgy magában, bő mártással ettem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A töltött paprikában az a jó, hogy ezerféleképpen elkészíthető. Nem volt kedvem húst enni, inkább húsmentes hétkezdésre vágytam, és valamire, aminek szezonja van. Lecsópaprikát vettem, elég aprókák voltak, így ebből a töltelékmennyiségből 9-et tudtam betölteni. A töltelék nem áll össze "gombóccá", így inkább csak töltésre javaslom. A paradicsompüréből ritkán kapni 28-30 ref.%-osat. Én csak ebből szeretek főzni. Az étel finom olaszos jellegű lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...