Red velvet cupcake Annától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szikszai Anna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
A cupcake-hez
-
37g napraforgó olaj331 kcal
-
40g író16 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
0g fehérborecet0 kcal
-
0 kcal
-
78g finomliszt284 kcal
-
82g cukor317 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A krémhez
-
48g krémsajt120 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
0 kcal
-
44g habtejszín128 kcal
Összesen
1345
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
A cupcake-hez
-
187g napraforgó olaj1653 kcal
-
200g író80 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
2g fehérborecet0 kcal
-
0 kcal
-
390g finomliszt1420 kcal
-
410g cukor1587 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
23 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A krémhez
-
240g krémsajt600 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
0 kcal
-
220g habtejszín642 kcal
Összesen
6724
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
A cupcake-hez
-
9.7g napraforgó olaj86 kcal
-
10.3g író4 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
0.1g fehérborecet0 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
20.2g finomliszt73 kcal
-
21.2g cukor82 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A krémhez
-
12.4g krémsajt31 kcal
-
7.8g porcukor30 kcal
-
0.4g vanília kivonat0 kcal
-
11.4g habtejszín33 kcal
Összesen
347
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 65.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 592 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.5 g
-
Cukor 116 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 88.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
1345
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.8 g
Zsír
-
Összesen 326.7 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 74 g
-
Koleszterin 612 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2959.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 515 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 999 mg
-
Nátrium 1071 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 887.3 g
-
Cukor 578 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 442.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 797 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 80 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 399 mg
-
Retinol - A vitamin: 784 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 561 micro
Összesen
6724
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
347
kcal
Hozzávalók
A cupcake-hez
-
2.2 dl napraforgó olaj
-
2 dl író
-
2 db tojás
-
1 tk fehérborecet
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
390 g finomliszt
-
410 g cukor
-
1 tk szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
240 g krémsajt
-
150 g porcukor
-
2 teáskanál vanília kivonat
-
2.2 dl habtejszín
Elkészítés
A cupcake-hez
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki cupcake papírokkal egy muffin sütő formát.
- Egy nagy edényben keverjük össze az olajat, az írót, a tojásokat, az ecetet és a vanília kivonatot. Ehhez kezdjük adagolni az ételfestéket addig, amíg a kívánt pirosas-vöröses színt el nem érjük.
- Egy másik edényben keverjük össze a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a sót és a kakaóport. Ezután kisebb adagokban adjuk hozzá a száraz összetevőket a folyékonyakhoz. Dolgozzuk össze jól, míg egy homogén állagú krémes tésztát nem kapunk.
- Ha ezzel megvagyunk, akkor adagoljuk a tésztát a papírformákba egyenként úgy, hogy a ¾-ig töltsék meg őket, majd tegyük az előmelegített sütőbe 20-25 percre.
- Ha elkészültek, akkor szedjük ki a formákból, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez
- Egy robotgép segítségével keverjük ki a krémsajtot, a porcukrot és a vanília kivonatot.
- Egy másik edényben verjük fel a tejszínhabot, majd óvatosan adagoljuk hozzá a krémsajtos mixhez.
- Töltsük nyomózsákba, és díszítsük vele a cupcake-ek tetejét. Szórjuk meg díszítőcukorral vagy amivel szeretnénk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 241
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 205
- Össznézettség: 68039
- Feltöltés dátuma: 2014. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szikszai Anna
35 recept
A „vörös bársony” desszertek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek már nálunk is. Eredetük Amerikába vezethető vissza, ahol csodás torták, cupcake-ek készülnek egy kis ételfesték hozzáadásával.