r
Nosalty Logó

Red velvet cupcake Annától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szikszai Anna
Red velvet cupcake Annától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A cupcake-hez

A krémhez

1345
Kalória
15.6g
Fehérje
177.5g
Szénhidrátok
65.3g
Zsír
88.5g
Víz
122.5g
Koleszterin
2.8g
Rost
115.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A cupcake-hez

A krémhez

Összesen 1345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A cupcake-hez

A krémhez

Összesen 6724 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A cupcake-hez

A krémhez

Összesen 347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.5 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    88.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 1345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    326.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2959.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    887.3 g
  • Cukor
    578 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    442.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    784 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 6724 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 347 kcal

Elkészítés

A cupcake-hez

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki cupcake papírokkal egy muffin sütő formát.
  2. Egy nagy edényben keverjük össze az olajat, az írót, a tojásokat, az ecetet és a vanília kivonatot. Ehhez kezdjük adagolni az ételfestéket addig, amíg a kívánt pirosas-vöröses színt el nem érjük.
  3. Egy másik edényben keverjük össze a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a sót és a kakaóport. Ezután kisebb adagokban adjuk hozzá a száraz összetevőket a folyékonyakhoz. Dolgozzuk össze jól, míg egy homogén állagú krémes tésztát nem kapunk.
  4. Ha ezzel megvagyunk, akkor adagoljuk a tésztát a papírformákba egyenként úgy, hogy a ¾-ig töltsék meg őket, majd tegyük az előmelegített sütőbe 20-25 percre.
  5. Ha elkészültek, akkor szedjük ki a formákból, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez

  1. Egy robotgép segítségével keverjük ki a krémsajtot, a porcukrot és a vanília kivonatot.
  2. Egy másik edényben verjük fel a tejszínhabot, majd óvatosan adagoljuk hozzá a krémsajtos mixhez.
  3. Töltsük nyomózsákba, és díszítsük vele a cupcake-ek tetejét. Szórjuk meg díszítőcukorral vagy amivel szeretnénk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A „vörös bársony” desszertek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek már nálunk is. Eredetük Amerikába vezethető vissza, ahol csodás torták, cupcake-ek készülnek egy kis ételfesték hozzáadásával.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Citromos muffin

Elsősorban a citromrajongók figyelmébe ajánljuk ezt a könnyed muffint, ugyanis nemcsak a tésztába került bőségesen a gyümölcsből, de a kész muffint is meglocsoltuk kevés ...

Rosanics Petra

Dunahullám-muffin

A Dunahullám-süti muffin kisöccse, eszméletlen finom és gyönyörű meglepetés lehet bármilyen alkalomra. A roppanós csokibevonat alatt házi, főzött vaníliakrém és savanykás meggyek ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!