r
Nosalty Logó

Rebarbarás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adriennke26
Rebarbarás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 286 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3427 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 159 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 286 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    149.5 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3241.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1156 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.9 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1213.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    950 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1240 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2461 micro
Összesen 3427 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A rebarbarát megmossuk, meghámozzuk, kis darabokra vágjuk, és összekeverjük 4 ek cukorral.
  2. A tésztához a margarint kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, és jól összekeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőport és az átszitált lisztet, és az egészet összegyúrjuk. Amíg elkészítjük a tölteléket, a tésztát pihentetjük.
  3. A 3 tojássárgáját a 3 ek forró vízzel addig keverjük, míg fehér masszát kapunk. Majd hozzáadjuk a maradék 3 ek cukrot, azután a 4 ek lisztet, amit szintén jól elkeverünk. Majd beleöntjük a 2 pohár tejfölt, és az előzőleg felvert tojásfehérjét. Ebbe a masszába öntjük a cukorral elkevert rebarbarát.
  4. A tésztát kilisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy margarinnal kikent kapcsos tortaformát úgy, hogy a süteménynek széle is legyen (kb. olyan magasságban, mint maga a tortaforma). A tésztára öntjük a rebarbarás masszát, és elsimítjuk.
  5. Előmelegített sütőben (hőlégkeverés esetén) 170-180 fokon 1 órán át sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18024
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbarás sütemény
Adriennke26 32 recept

Mivel a rebarbaraföldtől 2 utcányira lakom, nyilvánvaló volt, hogy ki kell próbálnom, vajon milyen íze van eme németek által oly kedvelt zöldségnek. A recept a szomszédomtól van.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...