r
Nosalty Logó

Rebarbarás morzsás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sneerzsike
Rebarbarás morzsás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A morzsa tésztához

A töltelékhez

Az alaptésztához

Összesen 1249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A morzsa tésztához

A töltelékhez

Az alaptésztához

Összesen 4993 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A morzsa tésztához

A töltelékhez

Az alaptésztához

Összesen 252 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1065.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 1249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    222.6 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1078 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4262.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1304 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.1 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    740.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1969 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1910 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    715 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1695 micro
Összesen 4993 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A morzsa tésztához

A töltelékhez

Az alaptésztához

Elkészítés

A morzsa tésztához

  1. Először a morzsatésztát készítjük el. Egy tálban összemorzsoljuk a lisztet, a vajat, majd hozzáadjuk a porcukrot és a sütőport, ha elkészült, hűtőbe tesszük.

A töltelékhez

  1. Elkészítjük a rebarbarás tölteléket. A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, majd 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe tesszük a cukorral, kevés vízzel megpároljuk, ha kész, félre tesszük a felhasználásig.

Az alaptésztához

  1. Következhet az alaptészta elkészítése. A vajat a cukorral és a 3 tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejet majd simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába öntjük.
  2. Rátesszük az előzőleg elkészített rebarbarát, majd a hűtőből kivett morzsatésztát a tetejére morzsoljuk.180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x33x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1870
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 27.

Ajánló

Tejszínhabbal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbarás morzsás
Sneerzsike 2 recept

A rebarbara megterem a kertemben. Valamelyik tv-n láttam ezt a recept, megtetszett és megpróbáltam megalkotni én is. Nekem és a férjemnek nagyon ízlett.

Hozzávalók

A morzsa tésztához

A töltelékhez

Az alaptésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...